Veliko slavlje na ulicama Mostara nakon pobjede Hrvatske nad Marokom

Vatreni ponovo bronzani

Veliko slavlje na ulicama Mostara nakon pobjede Hrvatske nad Marokom

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je Maroko sa 2:1 i osvojila treće mjesto na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a pobjeda Vatrenih proslavila se i u pojedinim gradovima Bosne i Hercegovine.

Hrvatska je uspjela po treći put u svojoj historiji da osvoji medalju na Svjetskom prvenstvu što je zaista za svaku pohvalu.

Prije četiri godine Vatreni su osvojili srebro u Rusiji, a ovaj put u Kataru su došli do bronzane medalje po drugi put u historiji jer su treći bili i 1998. godine na Mundijalu u Francuskoj.

Hrvatska je za treće mjesto igrala danas protiv Maroka koji je bio najveća senzacija u Kataru, ali su se na kraju Marokanci morali zadovoljiti četvrtim mjestom.

Vatreni su slavili sa 2:1 golovima Joška Gvardiola i Mislava Oršića i tako su došli do bronzane medalje koja će se sigurno spektakularno proslaviti u Zagrebu kada se reprezentativci vrate iz Dohe.

Pobjeda Hrvatske već se slavi širom te zemlje, a slavlje je uslijedilo i u pojedinim gradovima naše zemlje.

Oglasi

Osvajanje trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Kataru i pobjeda protiv Maroka proslavila se vatrometom i bakljadom u Mostaru gdje je veliki broj navijača izašao na ulice.

U Mostaru je nakon završetka utakmice priređen vatromet, a navijači su odmah izašli na ulice kako bi proslavili novi podvig selekcije Hrvatske.

Slavi se i u Livnu odakle dolazi selektor ove selekcije Zlatko Dalić koji je nakon meča sve oduševio jer je novi sjajan rezultat na Mundijalu posvetio legendarnom Miroslavu Blaževiću.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Ovo je bronca zlatnoga sjaja. Bila je teška utakmica, ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. Na dva Svjetska prvenstva zaredom osvojili smo dvije medalje. Pobjedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čovjeku koji je sve ovo započeo.. Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja osvojiti pet medalja, ali Vi ćete uvijek ostati trener svih trenera", rekao je Dalić nakon utakmice za RTL.

Za Hrvatsku je ovo bio šesti nastup na ovom velikom takmičenju i treća medalja što je zaista nevjerovatan poduhvat.

Top Komentari

crnoicrveno
Yebem i jedne i druge, a ti smradu nisi Croat nego katolik otac te tvoj Goat u vrhu guzice naprcio
8 3
Ecosport
Vesele se usRashe, mamu im nataknem svima
5 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti