Dalić odao veliko priznanje bivšem selektoru BiH i posvetio mu treće mjesto u Kataru

Ljudski gest hrvatskog selektora

Dalić odao veliko priznanje bivšem selektoru BiH i posvetio mu treće mjesto u Kataru

E. Škorić

Hrvatski selektor Zlatko Dalić pobjedu nad Marokom posvetio je bolesnom i legendarnom treneru Miroslavu Ćiri Blaževiću.

Hrvatska je danas pobijedila Maroko s 2:1 i tako osvojila broncu na Svjetskom prvenstvu u Kataru. Bila je to druga takva medalja za Vatrene, koji su je upravo pod vodstvom Ćire Blaževića osvojili 1998. godine u Francuskoj, a Dalićeva reprezentacija je prije četiri godine bila srebrena u Rusiji, gdje je u finalu poražena od Francuske sa 4:2.

"Ovo je bronca zlatnoga sjaja. Bila je teška utakmica, ovo je medalja za cijeli hrvatski narod, za sve koji navijaju za nas. Na dva Svjetska prvenstva zaredom osvojili smo dvije medalje. Pobjedu bih poklonio Ćiri Blaževiću, čovjeku koji je sve ovo započeo.. Šefe, ovo je za Vas. Mogu ja osvojiti pet medalja, ali Vi ćete uvijek ostati trener svih trenera", rekao je Dalić nakon utakmice za RTL.

"Malo ko je očekivao ovo. Dečkima svaka čast, trudili su se i igrali na rezultat. Osvojili smo brončanu medalju u ovakvoj konkuranciji, to je fantastično. Danas su igrali svi koji su bili zdravi. Znali smo da oni n svojoj desnoj strani imaju problema. Perišića Ziyech nije mogao pratiti, a i Orša je napravio puno nereda", dodao je selektor Hrvatske.

Ćiro je bivši selektor Bosne i Hercegovine i ovaj legendarni Travničanin proživljava teške dane, te je u nekoliko posljednjih intervjua rekao da osjeća kako je na kraju.

"Sine, još sam gore nego ranije. Idem ka kraju, ne mogu lagati. Da sam dobro, kad nisam. Jetra mi je puna metastaza, nije mi do nogometa", tužno je rekao Ćiro pred početak Mundijala.

Nedavno je otvoreno govorio o svojoj bolesti.

"Vrijeme mi je, imam 88 godina iza sebe, ostavio sam dosta. Šta ćeš. Konstatuješ istinu, a ona je da imaš rak s pet metastaza. Onda je to fatalno. U svakom slučaju nemojte za mnom žaliti, previše sam napravio da ne bih bio spokojan. Previše dobrog. Koliko god se trudim, ne mogu naći kome sam zlo napravio".

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

"Kad gledam svoje kolege, gotovo svi su umrli: Barić, Ivić, Zebec. I moje je vrijeme došlo. S tim se čovjek mora pomiriti, bez kukanja i jadikovanja. Tako da bih molio ljude - poštedite se žalosti za mnom jer odlazim spokojan i to je jako lijepo. Ne znam kako oni zločesti ljudi koji su toliko toga lošeg napravili trebaju umrijeti, a do tada uopće nisu vjerovali u Boga? Kad trebaš umrijeti, počinješ vjerovati, ali eto, tu sam, ti i ja pijemo kafu", zaključio je.

Karcinom mu je prvi put dijagnosticiran 2011. godine, a pobijedio ga je već dva puta.

Top Komentari

rauber_bh
Pa imal ko u hrvatskoj da nije bh porijekla, ako ima u manjini je.
6 1
user1659354598
Ne gotivim ovu Hrvatsku igraju dosadan fudbal,igraju na iskustvo ali ovaj selektor Dalic zasluzuje sve najbolje ,pravi gospodin i u pobjedi i u porazu
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi