Hrvatska razočarala u Bakuu

Kvalifikacije za EP

Hrvatska razočarala u Bakuu

E. Škorić

Hrvatska je nakon uvjerljive pobjede nad Slovačkom gostovala u Bakuu kod Azerbejdžana i na kraju osvojila samo bod (1:1).

Iako su izabranici Zlatka Dalića imali vodstvo i veliki broj prilika, nisu uspjeli da osvoje sva tri boda, pa su sebi zakomplikovali stvari u grupi.

Već u uvodnih nekoliko minuta Hrvatska je imala dva zicera, ali Rebić dva puta ne uspijeva iz izglednih siutacija postići pogodak.

Dobro otvaranje reprezentaciji Hrvatske isplatilo se već u 11. minuti, kada je jedan domaći igrač skrivio penal, a Luka Modrić sigurno pogodio za slavlje viceprvaka svijeta.

Nikola Vlašić je imao dva udarca do kraja prvog dijela, no rezultat se nije mijenjao, a gol koji je postigao Nazarevo za domaće u 45+ poništen je zbog ofsajda.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

U nastavku je poništen još jedan gol Azerbejdžanu, koji je do kraja uspio da se spasi poraza. Khalilzada je majstorski prošao kroz odbranu Hrvatske i matirao Livakovića za 1:1. Mogli su iz kontri Azerbejdžanci i do pobjede, ali ostalo je 1:1.

Azerbejdžanu je ovo prvi osvojen bod u kvalifikacijama za EP, dok je Hrvatska nakon pet kola prva s 10 bodova, Mađarska ima devet i utakmicu manje, Wales i Slovačka po šest bodova.

Top Komentari

teddy sheringham
Azerbaijanu prvi bod. Viceprvaci svijeta gori od nas.
3 5
muhac10
Hrvatska izgubi 5:0...modric najbolji... Hrvatska pobijedi 5:0 modric najbolji... Hrvatska odigra 5:5 modric najbolji... Covjek standardan u repki... Lider, vodja... Kod nas? Niko ne moze preuzeti na sebe ulogu vodje... Pjanic u Lyonu, Romi, Juventusu muda dere po terenu... U repki ispod nivoa nasih sirotanovica iz premijer lige... Jasno nema para... Ali zasto mi gubimo zivce i trosimo vrijeme... Stetimo svome zdravlju... Ljudi milioneri... Boli ih neka stvar... Zasto mi onda da se nerviramo...ko ih hebe redom sviju... Nemaju srce... A i nas treba da boli neka stvar i za repkom i za svim... H..ena stvarnost...
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi