Hrvatska slavi Jedvaja: Španija srušena na Maksimiru
Nevjerovatna utakmica u Maksimiru i na kraju pobjeda Vatrenih

Velika pobjeda Vatrenih

Hrvatska slavi Jedvaja: Španija srušena na Maksimiru

Midhat Šljivak

Hrvatska je u nevjerovatnom meču na Maksimiru pobijedila Španiju sa 3:2, a junak je Tin Jedvaj.

Domaća selekcija je otvorila dobro meč. Pogođena je stativa na samom otvaranju, ali je potom Španija preuzela igru u svoje ruke i do poluvremena su oni bili bolja selekcija.

Ipak, i pored nekoliko šansi golova nije bilo nakon prvih 45, ali je zato u drugom poluvremenu sve eksplodiralo.

Hrvatska je povela u 54. minuti. Veliku grešku odbrane gostiju koristi Kramerić i pogađa za 1:0.

Radost domaćih je trajala samo dvije minute jer su Španci nakon sjajne akcije došli do gola preko Danija Ceballosa za 1:1.

Golom Tina Jedvaja u 69. minuti Hrvatska je povela sa 2:1, ali u 78. minuti je dosuđen penal za Španiju, a pogodio je Sergio Ramos za 2:2.

U nadoknadi meča Hrvatska dolazi do pobjede. Jedvaj je drugim golom pogodio za konačnih 3:2 i Vatreni ostaju u igri za prvo mjesto.

Liga nacija:

Hrvatska - Španija 3:2

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

Top Komentari

Miskolizac
gdje ste sad svi vi koji ste blatili HRVATSKU poslije Spanije, opet je HRVATSKA pokazala da je jedina sila na Balkanu..tko je gledao zna szo govorim, jer su odigrali fenomenalno..pokazali su da nisu slucajno drugi na svijetu..u inat hejterima :-D
34 32
F_C_Bracelona_
Da su to komšije normalne radovao bi se pobjedi al kad ti komšija želi sve najgore i radi ti iza leđa da te uništi sa takvima nema suživota, daleko im kuća bila ...
26 22

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti