Lovri Majeru se ostvario san i zahvalio se navijačima, Luka Sučić razočaran

Reakcije iz Berlina

Lovri Majeru se ostvario san i zahvalio se navijačima, Luka Sučić razočaran

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

U prvom kolu grupe B Evropskog prvenstva Španija je večeras s 3:0 slavila protiv Hrvatske, a iz Berlina nam stižu i prve reakcije.

Sve golove vidjeli smo u prvom poluvremenu. Španci su svoje šanse iskoristili, Hrvati nisu, a pogađali su Morata, Ruiz i Carvajal.

Prva reakcija dolazi od Lovre Majera koji je bio i jedan od najagilnijih reprezentativaca Hrvatske večeras.

"Utakmica je bila 50-50. Zabili su iz svake prilike, to je njihova kvaliteta i to je to. Nisu nas iznenadili, očekivali smo da će biti takva utakmica. Imali smo i mi jako dobre šanse, ali nismo ih iskoristili. Čestitamo Špancima, moramo nešto izvući iz ovoga. Ne znam šta se dogodilo. Očito su nešto bolje radili od nas, bolje su ušli u utakmicu.

Presretan sam zbog atmosfere, ovo je ispunjenje sna. Bez obzira na ovo danas, nadam se da ćemo napraviti rezultat. Protiv Albanije moramo ići na pobjedu, ne smijemo kalkulisati, bit će dobra utakmica", izjavio je Majer.

Oglasi

Luka Sučić razočaran je nakon visokog poraza od bivšeg prvaka Evrope. 

"Razočarani smo nakon poraza, ali glavu gore, ništa nije gotovo, ovo je bila prva utakmica. Idemo analizirati šta smo loše radili kako bismo se pripremili za Albaniju. Ne bih ušao u detalje, svašta je pomalo nedostajalo, svjesni smo toga. Hvala navijačima na podršci", rekao je Luka Sučić koji je igrao od 65. minute. 

Ante Budimir: Razočarali smo sebe i navijače

"Težak poraz. Znali smo da će biti teško, ali ne ovako. Bili su brži i bolji, čvršći i agresivniji, nadigrali su nas, treba priznati. Nismo ponovili igru protiv Portugala. Težak poraz, možda i teži... Neke su se stvari mogle odigrati, imali smo dobre situacije u oba poluvremena. I ta Perišićeva noga... Trebao nam je gol, ali nije bilo dobro, treba biti iskren.

Nema dileme, nije bila naša dobra utakmica. Kada prevrtim prvo poluvrijeme, udarce Lovre, Brozovića, Gvardiola... Ne znam koliko su nam puta puknuli po golu, no bili su bolji na lopti i zabili golove. Ne znam kako nije ušlo, pa i taj penal... Nije išlo. Nemamo vremena za žaljenje, za četiri dana ćemo ići na pobjedu. Turnir je tek počeo.

Ovo je otežavajuća okolnost, ali nas isto tako u srijedu čeka najvažnija utakmica turnira. Da, razočarali smo sebe i navijače, ne samo ove u Berlinu, već u cijeloj Hrvatskoj.

Oglasi

Težak udarac za sve nas. Nema smisla slgenuti ramenima i spustiti glavu. U Hamburgu idemo dati sve od sebe za pobjedu", izjavio je napadač Ante Budimir, koji je u 56. minuti mjesto na terenu ustupio Perišiću.

Pašalić: Bilo je teško proživljavati to... 

"Nije dobro počelo, nije onako kako smo se nadali. Bilo je teško proživljavati to, pogotovo prvo poluvrijeme. Srećom, imamo još dvije utakmice kako bismo se ispravili i vratili na pravi put. Moramo priznati da je Španija odmah izašla visoko, radila je presing i naši igrači nisu imali puno vremena za razmišljanje.

Imali smo i mi svoje šanse, ali nismo ih iskoristili. Oni jesu, zabili su dva gola i odveli utakmicu u svojem smjeru. Nevezano za ovaj rezultat, druga utakmica s Albanijom bi nam svakako bila ključna. Okrećemo se njoj, treba vidjeti šta možemo bolje napraviti i idemo po tri boda", izjavio je Mario Pašalić,

Večeras od 21:00 u istoj grupi se sastaju Italija i Albanija. Ovaj susret igra se u Dortmundu na Signal Iduna Parku.

Oglasi

Hrvatska će u drugom kolu 19. juna igrati protiv Albanije (15:00), dok će dan kasnije Španija igrati protiv Italije od 21:00 sati.

Navijači Hrvatske u 80. minuti napustili Olympiastadion

Podsjetimo, Španija je vodila rezultatom 3:0 cijelo drugo poluvrijeme, no Hrvatska se nije predavala.

Mali tračak nade postojao je u 80. minuti kada je rezervista Petković izborio penal. No, Petkovićev udarac s bijele tačke brani Simon, a u nastavku akcije se napadač Dinama ipak upisao u strijelce.

VAR je ustanovio da je Perišić prije vremena ušao u kazneni prostor, pa je pogodak poništen. U tom trenutku, hrvatski navijači počeli su da napuštaju stadion u Berlinu.

Mogao se vidjeti veliki broj njih koji nezadovoljno odlaze, u nadi da će već protiv Albanije stvari izgledati mnogo bolje. Bilo je i dobrih stvari u igri Hrvatske, ali to se neće spominjati, rezultat je na kraju najvažniji i jedino mjerilo svega.

Ako Dalić i igrači nisu zadovoljili, definitivno desetka ide hrvatskoj armiji navijača koja je preplavila tribine berlinskog stadiona i ponovo sve oduševila.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi