Zlatko Dalić objavio startnu postavu, more navijača Hrvatske čeka susret

Vatreni protiv Crvene furije

Zlatko Dalić objavio startnu postavu, more navijača Hrvatske čeka susret

Eldar Ganibegović, foto: T. Hebib

Olympia stadion u Berlinu večeras od 18:00 sati domaćin je susreta Španije i Hrvatske u okviru 1. kola grupe B Evropskog prvenstva u Njemačkoj.

Nakon što smo sinoć i danas gledali dvije sjajne utakmice u grupi A (Njemačka - Škotska 5:1 i Mađarska - Švicarska 1:3), na red dolazi grupa B koja je označena kao grupa smrti.

Od 18:00 sati u Berlinu se sastaju selekcije Španije i Hrvatske, koje će tako igrati prvi veliki derbi na ovom prvenstvu Evrope.

Radi se o selekcijama koje su se sastale u prošlogodišnjem finalu Lige nacija gdje je Španija odnijela pobjedu nakon penala i sada Hrvatska traži svojevrstan revanš.

Bilo je za očekivati da ulicama Berlina bude "more" navijača Hrvatske što se i desilo, a već ih je veliki dio ušao na tribine stadiona čije su kapije otvorene od 15:00 sati.

Dosta navijača Hrvatska dolazi i iz Bosne i Hercegovine, pa tako možemo vidjeti zastave s oznakama Mostara, Viteza, Livna i drugih bh. gradova u kojem žive Hrvati. 

Oglasi

Sve je to zabilježio fotoreporter SportSporta, što možete pogledati u iznad priloženoj fotogaleriji. 

Podsjetimo, Hrvatska je na prošlom Evropskom prvenstvu ispala upravo od Španije. Nakon 90 minuta bilo je 3:3, a Španci su u produžecima postigli još dva gola i prošli u četvrtfinale.

Na Evropskom prvenstvu u Francuskoj Hrvatska je u grupi slavila protiv Španije s 2:1, pa je ispala u osmini finala od Portugala koji je kasnije osvojio naslov prvaka Evrope.

Igrali su zajedno u grupi Lige nacija 2018. godine gdje je Španija slavila s čak 6:0, dok je Hrvatska na svom terenu bila bolja rezultatom 3:2.

Ukupno će ovo biti deseti međusobni duel ove dvije reprezentacije, a Hrvatska će tražiti treću pobjedu protiv Crvene furije.

Oglasi

Španija je ostvarila pobjede protiv Andore (5:0) i Sjeverne Irske (5:1) u prijateljskim susretima uoči EURO-a, dok je Hrvatska također slavila dva trijumfa i to protiv Sjeverne Makedonije (3:0) i Portugala (2:1).

Hrvatska je u nizu od šest pobjeda, dok je Španija nakon poraza od Kolumbije i remija protiv Brazila slavila u pomenute dvije prijateljske utakmice ovog mjeseca.

Španija - Hrvatska (sastavi)

Poznati su i sastavi timova za koje su se odlučili seletkori De la Fuente i Dalić.

Španija (4-3-3): Simon; Fernandez, Le Normand, Cucurella, Carvajal; Ruiz, Rodri, Pedri; Yamal, Williams, Morata.

Hrvatska (4-3-3): Livaković; Stanišić, Pongračić, Gvardiol, Šutalo; Kovačić, Brozović, Modrić; Majer, Kramarić, Budimir.

Podsjetimo, od 21:00 se u ovoj grupi u Dortmundu sastaju Italija i Albanija. Italija, spomenimo i to, brani naslov prvaka Evrope.

Top Komentari

Wiener
bravooo 3:0 jos im 5 dajte...
0 0
PoliziaMerda1981
Vamos Espana
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi