Hrvatska u finišu do pobjede protiv Švedske, hat-trick nevjerovatnog Haalanda

Treće kolo Lige nacija

Hrvatska u finišu do pobjede protiv Švedske, hat-trick nevjerovatnog Haalanda

Endin Čaušević

Reprezentacija Hrvatske pobijedila je danas na svom terenu Švedsku (1:1) u meču trećeg kola Lige nacija.

Vatreni su dobro otvorili utakmicu na Maksimiru i imali su incijativu na sredini terena. U desetoj minuti Hrvatska je povela sa 1:0, ali je gol Brekala poništen zbog ofsajda.

Međutim, u 32. minuti Hrvatska je uspjela da povede sa 1:0. Lopta je došla do Nikole Vlašića koji je uspio da pogodi mrežu Švedske za vodstvo domaće ekipe.

Na početku drugog poluvremena Švedska je bila dosta bolja. Gosti su u 58. minuti imali odličnu šansu kada je iz slobodnjaka pokušao Forsberg, ali je Livaković bio siguran.

U 63 minuti sjajan šut Perišića s vrha kaznenog prostora, ali još bolja odbrana golmana Švedske.

Švedska je u 66. minuti uspjela da poravna na 1:1. Forsberg je odlično uposlio Berga koji je uspio da savlada Livakovića.

Ipak, u samom finišu utakmice Hrvatska dolazi do pobjede. Perišić je odlično uposlio Kramarića koji pogađa za 2:1 i veliko slavlje domaćih.

Odličan meč večeras su u Oslu odigrali Norveška i Rumunija, a na kraju su domaći slavili sa 4:0. U ovom meču dominirao je nevjerovatni Erling Haaland koji je postigao hat-trick.

Haaland je u 13. minuti doveo svoj tim u prednost nakon odlične asistencije Odegaarda. 2:0 na semaforu je bilo u 39. minuti, a ovaj put gol je postigao Sorloth.

Potražite više informacija na temu UEFA Liga nacija:

U drugom dijelu Haaland je završio posao. Prvo je u 64. minuti pogodio za 3:0, dok je deset minuta kasnije trećim golom na utakmici postavio konačnih 4:0.

Norveška je prva u grupi sa šest bodova, dok Rumunija ima dva boda manje.

Top Komentari

bavarac88
Pobjedila 1:1 hahahaha...Causevic napolje,Causevic napolje
5 2
Realist
Bravo Vatreni
3 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti