Hrvati u čudu - Zlatko Dalić jasno poručio za koga više nema mjesta u reprezentaciji Hrvatske

Donio je odluku

Hrvati u čudu - Zlatko Dalić jasno poručio za koga više nema mjesta u reprezentaciji Hrvatske

Esmer Oštraković

Reprezentacija Hrvatske je strepila kada je riječ o plasmanu na EURO sve do utakmice posljednjeg kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. Na kraju su ipak uspjeli da se kvalifikuju.

Ključna je bila minimalna pobjeda na Maksimiru protiv Armenije, a gol odluke postigao je Budimir i tako odveo svoju reprezentaciju na EURO.

Za Zlatka Dalića će ovo Evropsko prvenstvo biti čak četvrto veliko natjecanje na kojem će voditi Hrvatsku.

Na veliko čudo svih Hrvata Dalić je jasno rekao za kova više nema mjesta u reprezentaciji Hrvatske, barem dok je on selektor.

"Ko god galami po novinama, za njega više nema mjesta u reprezentaciji niti će ga biti. Samo pozitiva. Budimir je bio pozitivan, zaradio je priliku i dobio ju je. Kritike nisam doživio jer ne pratim društvene mreže niti portale kada neko galami.

Oglasi

Ljudi koji galame su frustrirani i kojima je krivo što je Hrvatska nešto uradila. Onda svoju frustraciju pokušaju iskaliti na meni svojim bijesom. Nikada nisam imao više motiva nego sada", rekao je između ostalog Dalić.

Najavio je Zlatko Dalić svoj odlazak sa kormila Hrvatske reprezentacije.

Selektor Hrvatske smatra da je vrijeme za nekog mlađeg, te da nije siguran da li će voditi reprezentaciju nakon Evropskog prvenstva.

Dalić će povesti Hrvatsku po novi veliki rezultat na Evropskom prvenstvu narednog ljeta u Njemačkoj, a nakon toga vjerovatno odlazi s mjesta selektora.

"Nadam se da ćemo u Njemačkoj učiniti naš narod ponosnim. Odbio sam puno poziva zbog Eura", rekao je Dalić i dodaje:

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za EURO 2024:

"Bio sam pod velikim pritiskom, ali moja uloga izbornika nema cijenu. Vodit ću Hrvatsku u Njemačkoj, a vidjet ćemo šta će biti kasnije. Možda je trenutak za neke mlađe. Istrpio sam puno toga", istakao je Dalić.

Prije dolaska na klupu Hrvatske, Dalić je vodio tim Al-Ain iz Ujedinjenih Arapskih Emirata, te je vodio Al Faisaly i Al-Hilal. U Hrvatskoj je vodio ekipe Rijeke i Slaven Belupa.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti