Hrvatski fudbaler na utakmici ubio kokoš, a zbog prijave mu sada prijeti i zatvorska kazna

O njegovom u#asnom potezu pišu i svjetski mediji

Hrvatski fudbaler na utakmici ubio kokoš, a zbog prijave mu sada prijeti i zatvorska kazna

E. Čaušević

Hrvatski fudbaler Ivan Gazdek našao se u centru pažnje svjetske javnosti zbog užasnog poteza na utakmici niželigaša Jelengrada i Jasenovca.

Jelengrad i Jasenovac igrali su meč u okviru 2. ŽNL Sisačko-moslavačke županije, a utakmicu je obilježio Gazdek koji je svojim potezom zgrozio svjetsku javnost.

Domaći su slavili sa 8:1 u ovoj utakmici, ali sve to je palo u drugi plan nakon što je 23-godišnji fudbaler udario nogom i usmrtio kokoš koja je tokom utakmice utrčala na teren.

Video koji je objavljen zgrozio je sve, a Gazdek je postao i glavna tema svjetske javnosti. Jasno se vidjelo da je imao namjeru da naudi ovoj životinji mada je on to demantovao. Gazdek je poručio da je sve bilo slučajno, te se izvinio i ponudio da nadoknadi štetu vlasnici.

Ipak, jasno je da se ovaj fudbaler neće izvući samo s izvinjenjem i da ga očekuje kazna. Udruženje Prijatelji životinja podnijelo je protiv njega kaznenu prijavu za mučenje i ubijanje životinja, te mu prijeti čak zatvorska kazna i do godinu dana.

"Udruga Prijatelji životinja zgrožena je nesportskim i nehumanim ponašanjem nogometaša Ivana Gazdeka koji je tijekom utakmice u sklopu 2. županijske lige Sisačko-moslavačke namjerno ubio kokoš! Gazdek se zatrčao prema kokošima koje su ušle na travnjak, a zatim posljednju kokoš, koja nije stigla pobjeći s terena, udario zamahom noge i dok je s nje letjelo perje, bacio ju najprije jednom u zrak, nakon čega je pala na prostor terena, pa ju je razjareni nogometaš još jednom dignuo i bacio u zrak kako bi pala daleko od ograde. Divljačko ponašanje nogometaša sankcionirao je jedino sudac crvenim kartonom, no razočaravajuće je što su iz njegova kluba izjavili da ga neće kazniti", navodi se u saopštenju.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Članove ovog udruženja najviše je pogodilo što on nije ni zastao kako bi provjerio kako je kokoš, te ju je samo bacio preko ograde. Poručili su da neće odustati dok ovaj fudbaler ne bude kažnjen zbog svog užasnog poteza i da se neće izvući samo s izvinjenjem.

Top Komentari

ljiljani_zlatni
Dijete mu tako sutali abd!
4 5
gogs
a uredu je ako se ubije kulturno u klaonici?????
1 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi