Hrvatski košarkaški savez uz FIBA-u

Ne podražvaju ABA ligu

Hrvatski košarkaški savez uz FIBA-u

Edmir Škorić
Teme:

Upravni odbor Hrvatskog košarkaškog saveza neće podržati ABA ligu.

Iz UO Košarkaškog saveza Hrvatske navode da će u potpunosti podržati akte Svjetske košarkaške organizacije i da neće dozvoliti hrvatskim klubovima da nastupaju u ligi koja nije pod okriljem FIBA.

HKS će pismenim putem obavijestiti i FIBA-u o odluci, kao i klubove. Iz Hrvatskog košarkaškog saveza spremni su podržati svaki prijedlog za dobrobit hrvatske reprezentativne i klupske košarke.

Podsjetimo, FIBA prijeti izbacivanjem nacionalnih selekcija sa Eurobasketa čiji klubovi budu podržavati ABA ligu.

Trenutno i Košarkaški savez BiH ima problem pošto je Igokea član regionalne lige i našoj selekciji prijeti neigranje na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.