Hrvatski reprezentativci odlučili da li će Kalinić dobiti medalju

Da li je zaslužio?

Hrvatski reprezentativci odlučili da li će Kalinić dobiti medalju

Nogometaši Hrvatske donijeli su odluku o sudbini Nikole Kalinića vezanu za dobijanje medalje sa SP u Rusiji.

Kako je već poznato, Kalinić je napustio kamp reprezenacije nakon što je odbio ući u igru u duelu protiv Rusije, te je na sebe navukao gnjev javnosti.

Zlatko Dalić nije želio narušiti atmosferu i poslao ga je kući, a igrači i stručni štab selekcije Hrvatske donijeli su vjerovatno i najpošteniju odluku.

"Potjeran je malo prejaka riječ, on je odlukom izbornika udaljen iz sastava i to se na kraju očito pokazalo dobrom odlukom. Što se tiče medalje, ono što ja znam je da će Nikola Kalinić odlukom igrača i stručnog stožera također dobiti svoju medalju", kazao je Tomislav Pacak, glasnogovrnik HNS-a.

Potražite više informacija na temu Svjetsko prvenstvo:

Kalinić bi već ovog ljeta mogao napustiti Milan i karijeru nastaviti u Atletico Madridu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi