"Bio sam uspavan, prerezali su mi preponu, sada pijem tablete protiv zgrušavanja krvi"

Hrvoje Barišić nakon operacije

"Bio sam uspavan, prerezali su mi preponu, sada pijem tablete protiv zgrušavanja krvi"

Eldar Ganibegović

Fudbaler Zrinjskog, Hrvoje Barišić, nedavno je operisan i sada ga očekuje pauza. Za YouTube kanal prvaka Bosne i Hercegovine dao je izjavu i govorio, izmešu ostalog, i o tome.

Prije devet dana, na dan meča Aston Villa - Zrinjski, operisan je jedan od ključnih igrača Plemića, Hrvoje Barišić. Imao je manji kardiološki zahvat.

Povremeni reprezentativac Bosne i Hercegovine govorio je za Zrinjski TV o toj operaciji, te o procesu oporavka nakon nje.

"To je neka operacija koja je trajala sat i po. Bio sam uspavan, imao sam mali rez na preponi, gdje su ušli s nekim crijevima i pržili mi neke žilice koje su bile problem. Sutra ujutro sam već izašao iz bolnice i bio na kućnoj njezi tri-četiri dana. Danas evo već počinjem trenirati", kazao je defanzivac.

"Ono što su meni doktori rekli, to je da dva mjeseca trebam piti tablete protiv zgrušavanja krvi. To je najveći problem, da se ne bi desilo neko unutarnje krvarenje. Doktori se uvijek osiguraju, možda to bude i ranije, ali rekli su dva mjeseca pauze po nekim pravilima", dodao je Barišić.

Pohvalio je svoju ekipu za izdanje protiv Aston Ville i Birminghamu. Podsjetimo, Plemići su poklekli u nadoknadi kada je gol postigao McGinn.

"Kada smo pobijedili AZ, rekli smo: "To je to. Ne trebamo više ništa napraviti." Onda se otišlo gore protiv Aston Ville i momci su odigrali fenomenalno. Bio sam ponosan na njih, mislim da je i cijeli grad. Šteta što smo izgubili u posljednjoj minuti, ali i ovo je veliki rezultat. Vratili smo se i u prvenstvu na pobjedničke staze i samo tako treba nastaviti", istakao je.

Naredni evropski meč Zrinjski igra 26. oktobra protiv Legije u Mostaru. Barišić, jasno, neće biti u konkurenciji za utakmicu protiv poljskog tima.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Posljednji meč u Evropi Zrinjski igra sredinom decembra protiv Aston Ville na domaćem terenu, te bi Barišić uz malo sreće mogao biti spreman za tu utakmicu. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi