Hrvoje Miličević: Stoper ili zadnji vezni - svejedno, zakazati ne zna

Igra u sjajnoj formi

Hrvoje Miličević: Stoper ili zadnji vezni - svejedno, zakazati ne zna · Komentar

A. Beganović

Početkom ove godine Hrvoje Miličević potpisao je ugovor sa aktuelnim prvakom Bosne i Hercegovine, FK Sarajevo.

"Mačak u vreći", rekli bismo, ali ne samo mi nego i svi navijači Bordo kluba s obzirom da je karijera ovog Mostarca posljednjih godina bila u silaznoj putanji.

U 2019., dakle godinu prije dolaska u Sarajevo Miličević je odigrao samo devet službenih utakmica, a od 1. maja pomenute godine zbog povrede na zelenom terenu nije proveo nijedan minut.

Dodamo li tome da je se od 2014. godine kada je potpisao za Pescaru njegova karijera nije razvijala onako kako su predviđali fudbalski stručnjaci, onda i ovo "mačak u vreći" dobija na svojoj težini.

Znali su to i u FK Sarajevo, no odlučili su rizikovati i u Miličevićevom slučaju nisu pogriješili. Krajem januara je potpisao ugovor sa Bordo timom, a nekih 25 dana kasnije je debitovao u ubjedljivoj pobjedi nad Tuzla Cityjem.

Stoper ili zadnji vezni, njemu nije važno. Na koju god ga je poziciju postavio Vinko Marinović on je odgvoorio na najbolji moguči način. Siguran u zadnjoj liniji, beskompromisan borac na terenu za kojeg ne postoji izgubljena lopta i opasan u šesnaestercu gostiju. Sve to, ali i produžena ruka trenera na terenu je ovaj rođeni Mostarac.

Od dolaska u Sarajevo aktuelni bosanskohercegovački prvak odigrao je 10 službenih utakmica. Miličević nije propustio nijedan minut.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Gotovo desetomjesečna pauza, te činjenica da se vraća u Premijer ligu, što kod velikog broja igrača zna "udariti na psihu" kod Miličevića nisu ostavili traga što samim tim znači i da je "jak u glavi". Nije karakteritično za naše podneblje, no za dečka rođenog u Mostaru prije 27 godina je ne tako dobar razvoj situaciju sa karijerom očito bio samo dodatni motiv. 

Dakle, odigrao je i to na sjajnom nivou svih 900 minuta u bordo dresu, a s njim u timu Sarajevo je ostvarilo sedam pobjeda, dva remija i samo jedan poraz i to od Dynama Bresta. Postigao je i jedan pogodak i upisao je jednu asistenciju. 

A, njegove dobre igre nisu ostale nezapažene i kako SportSport.ba saznaje od izvora bliskih samom fudbaleru, mnogo je interesanata za njegovim uslugama. Čak su nekoliko prethodnih utakmica i uživo gledali, a tribine su zadovoljni napuštali.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Realist
Los je realno
0 26
E.Car
Jao kako providno, plaćen članak. Pa Gavrica ste u zvijezde kovali, lik plakao na tekmi.
4 19

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi