Otkrivamo na koji način će se publika vratiti na bh. stadione
FOTO: Fudbalski savez BiH

Čeka se odobrenje

Otkrivamo na koji način će se publika vratiti na bh. stadione · Ekskluzivno

A. Beganović

U proteklim danima predstavnici Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine održali su sastanake sa predstavnicima Ministarstva zdravlja Federacije BiH te Instituta za javno zdravstvo RS na kojima su razgovrali o povratku publike na premijerligaške terene.

Na osnovi zaključaka sa zajedničkih sastanaka na adresu Ministarstva zdravlja FBiH i Instittuta za javno zdravstvo RS iz Fudbalskog saveza BiH uputiilu su molbu za odobrenje organizacije utakmica uz prisustvo gledalaca sa planom kako bi zapravo to trebalo i izgledati.

Ukoliko molba bude prihvaćena, što je izvjesno, na utakmicama neće biti dozvoljeno prisustvo gostujućih navijača.

Gledaoci će biti smješteni isključivo na tribinama sa sjedećim mjestima, a ukupan broj gledalaca na svakoj tribini biće 10 posto od kapaciteta ali ne više od 500 po tribini.

Svako sjedište na kojem je dozvoljeno sjedenje će biti označeno sa obaveznim razmakom između sjedišta (minimalno dvije prazne sjedalice između te minimalno dva prazna reda).

Na stadionima će biti otvoreni maksimalan broj ulaza kako se ne bi stvarale gužve i na stadionima neće biti fizičkog kontakta među gledaocima

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Na kraju, obavezno će biti poštivanje svih ostalih epidemioloških naredbi i preporuka uz kontrolu od strane službenih lica Fudbalskog saveza BiH.

Dakle, Fudbalski savez BiH uputio je pisma nadležnim organima, a ubrzo se očekuje njihov odgovor nakon kojeg će biti poznato kada i da li će se publika vratiti na bh. stadione.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

milivoje
Sad žeMo i publika na 300 zaraženih dnevno,a kad je bilo 15 zaraženih dnevno ne može ni fudbal!? Ovo je veći skandal od malina i respiratora!
23 7
Bakac
Odlicno, svaka cast..kad mogu nargile raditi i po 20p ljudi da cucla.sto se ne moze na otvorenom sport pratiti?
17 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi