Mladi stoper u milionskom transferu iz Rijeke u Bundesligu

Poznato i u koji klub

Mladi stoper u milionskom transferu iz Rijeke u Bundesligu

E. Ganibegović

Rijeka bi uskoro trebala da ozvaniči sjajan posao.

Naime, njihov 21-godišnji defanzivac i kapiten Hrvoje Smolčić na radaru je Eintrachta iz Frankfurta i samo je pitanje dana kada će pomenuti fudbaler staviti paraf na ugovor s novim klubom.

Navodno se radi o iznosu od dva i po miliona eura, a klub iz 1. HNL dobit će i određeni procenat od narednog transfera ovog fudbalera.

Smolčić će tako iznenada dobiti priliku da se bori za Ligu prvaka, s obzirom na to da je njegov novi klub u utrci za treću i četvrtu poziciju u Bundesligi. Trenutno su osmi s 27 bodova, ali trećeplasirani Hoffenheim ima samo četiri boda više od njih.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Inače, Smolčić je ove sezone odigrao 17 utakmica za Rijeku i postigao jedan gol. U ovom klubu je od 2015. godine, a kao dječak još je igrao u rodnom Gospiću.

Upisao je dva nastupa za hrvatsku U21 reprezentaciju, te pet za U19 tim.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi