U Posušju optimizam pred derbi: Gledali smo Rudar, kvalitetni su, ali želimo do bodova
FOTO: HŠK Posušje

Ćorić i Vranjić govorili na press konferenciji

U Posušju optimizam pred derbi: Gledali smo Rudar, kvalitetni su, ali želimo do bodova

S. Mlaćo

Sutra se u Kaknju igra derbi 19. kola Prve lige FBiH između Rudara i Posušja.

Posušje je lagano slavilo u posljednjem dva meča i sa optimizmom putuje u Kakanj.

"Svi znamo da je Rudar starosjedilac u Prvoj ligi FBiH, radi se o dobroj ekipi, a polusezonu su završili sa bodom iza nas. Malo su lošije otvorili drugi dio, ali neće nas to zavarati. Oni su izgubili tri utakmice, gledao sam sve te utakmice i sve su mogle otići u njihovu korist. Mi idemo u Kakanj da pokušamo odigrati dobru utakmicu i vidjet ćemo kako će sve završiti. Nemamo povrijeđenih igrača, svi dobro rade i svi će biti na raspolaganju", kazao je Čorić.

Medijima se obratio i prvotimac Marin Vranjić.

"Rudar je kvalitetna ekipa, prvi dio sezone su završili bod iza nas. Pauza od četiri mjeseca im nije dobro došla, ali će sigurno imati motiv da savladaju lidera na tabeli. Mi ćemo dati maksimum i nadamo se pozitivnom rezultatu".

Potražite više informacija na temu Prva liga Federacije BiH:

Jasno je da Posušje u ovom trenutku ima kvalitetnu momčad i glavni je kandidat za prvo mjesto i plasman u Premijer ligu.

"Imamo jasan cilj, sve ostalo neka ide svojim tokom. Što se tiče Premijer lige, kada bi nas poredili sa klubovima iz Pl, razlika je evidentna. Premijer liga je veći zalogaj u odnosu na Prvu ligu FBiH, ali uz par pojačanja naša ekipa bi mogla parirati ekipama koje se bore za opstanak. Mi imamo jasan cilj, prvi segmenat smo ispunili, a sve ostalo je nagrada".

Top Komentari

user1605368976
Derbi : ko više plati Kakanjcima za njih će igrati ,dali TOŠK ili VIS Kosova a Posušje je jako finansijski. Kao 2005 kada su igrali za Jedinstvo Bihać.,a VELEŽ polomili.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi