Gabrijel Boban je potpisom riješio sve nedoumice

Iskusni napadač je dobio brojne pohvale u proteklom periodu

Gabrijel Boban je potpisom riješio sve nedoumice

Samir Mlaćo
U HŠK Posušje slažu kockice za novu sezonu.

Jasno je da su pojačanja itekako potrebna, a mnogo se već od posljednje utakmice sezone sa Veležom priča o iskusnom napadaču Gabrijelu Bobanu.

Boban se pokazao kao veliko pojačanje, a sada je odlučio da ostane na Mokrom Docu.

Potpisao je ugovor do ljeta 2024. godine te ćemo ga i naredne sezone gledati u dresu Posušja.

Boban je u dosadašnjoj karijeri nastupao i za Kamen Ingrad, Viroviticu, Pomorac, Zagreb, Osijek, Sheriff, te NK Varaždin.

U protekloj sezoni Premijer lige upisao je 28 nastupa uz osam pogodaka i dvije asistencije.

Oglasi

Sa Mokrog Doca danas su potvrdili i potpis Karla Kamenara.

Stigao je iz Mađarske, a nastupao je i za NK Osijek, Žalgiris, NK Rudeš, NK Stupnik, te mlade selekcije Dinama iz Zagreba.

S Plemićima je osvojio duplu krunu i nakon spektakularne sezone pomoći će ekipi Posušja da i naredne sezone obezbijedi ostanak u eliti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Kamenar je prošle sezone odigrao 29 utakmica za Zrinjski, od čega je 19 u Premijer ligi. Na terenu je ukupno proveo 1056 minuta.

Sigurno neće biti posljednje pojačanje Posušja koje u novoj sezoni želi izbjeći borbu za opstanak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi