HŠK Posušje novi prvak Druge lige FBiH-Jug
Foto: HŠK Posušje

Nekadašnji premijerligaš

HŠK Posušje novi prvak Druge lige FBiH-Jug

Takmičenja u svim ligama koje su u nadležnosti NS FBiH su i zvanično prekinuta.

Odlučeno je to na današnjoj sjednici Izvršnog odbora, što je bilo i za očekivati, jer su se već ranije klubovi izjasnili o tome da ne žele nastavak prvenstva.

Poznato je da u Premijer ligu BiH gotovo sigurno ide sarajevski Olimpik, a dilema, čini se, nema ni kada su u pitanju niži rangovi.

Kao prvoplasirani u Drugoj ligi FBiH (Jug) u viši rang vjerovatno ide i HŠK Posušje, čiji su čelnici prošle sedmice poslali zahtjev za licencu i stekli sve uvjete za igranje u Prvoj ligi FBiH.

"Službenu odluku o nastupu u Prvoj ligi FBiH s nestrpljenjem iščekujemo. Nakon deset godina posrtanja, na putu smo da se ponovno vratimo u društvo federalnih prvoligaša. S našim domaćim kadrom i domaćim trenerom uspjeli smo vratiti vjeru u nogometni klub s Mokrog Doca.", poručili su iz ovog kluba.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Jug:

Također, iz Posušja su se zahvalili treneru Leu Sliškoviću, njegovom stručnom štabu, igračima i upravi kluba što su maksimalne snage uložili da bi klub došao do titule.

[HŠK POSUŠJE NOVI JE PRVAK DRUGE LIGE FBIH-JUG!] 🔵⚪️💪🏻 Na današnjoj sjednici NS FBiH odlučeno je kako se nogometne...

Posted by HŠK Posušje on Tuesday, May 26, 2020

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi