Završene i sve niže lige u Federaciji Bosne i Hercegovine

Odluka Izvršnog odbora N/FSBiH

Završene i sve niže lige u Federaciji Bosne i Hercegovine

Izvršni odbor Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine odlučio je da se okončaju osim Prve lige Federacije i sve niže lige. 

Ova takmičenja su, baš kao i Prva liga, prekinuta početkom marta i njihova sudbina usko je bila vezana za Prvu ligu. Nakon što je ista završena, jasno je bilo da će identična sudbina zadesiti i niželigaška takmičenja.

Odluka o promociji u Prvu ligu, Drugu ligu Sjever, Jug, Zapad i Centar i ostale bit će donesena na nekom od narednih sastanaka.

Kao što je to od ranije poznato, ekipe Vis Simm-Bau i Posušje aplicirali su za licencu kako bi mogli učestvovati naredne sezone u više rangu takmičenja, tačnije u Prvoj ligi. Podsjetimo, ove dvije ekipe prije prekida sezone držale su liderske pozicije u Drugoj ligi Centar odnosno Drugoj ligi Jug.

Potražite više informacija na temu Druga liga Federacije BiH - Centar:

Što se tiče bh. fudbala ostaje upitno samo još šta će biti sa najvišim rangom takmičenja, tačnije Premijer ligom. I ta odluka bi trebala biti donesena vrlo brzo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije