Kada snovi postanu stvarnost: Svlačionice u domu bh. premijerligaša kao na najmodernijim stadionima

Vizionari na čelu HŠK Posušje rade velike stvari

Kada snovi postanu stvarnost: Svlačionice u domu bh. premijerligaša kao na najmodernijim stadionima

Samir Mlaćo
“Na Mokrom Docu je najljepše igrati“, reći će vam mnogi nogometaši i sportski radnici u našoj zemlji.

I zaista je tako u gradu premijerligaša HŠK Posušje, nije to floskula, dodvoravanje...

Ljubazni i korektni domaćini, gostoprimljivi sa velikim znanjem o nogometu. Vole svoje, poštuju tuđe.

Pomjeraju granice iz dana u dan. Ne tako davno HŠK Posušje je bio član poluozbiljne Druge lige Jug, pa je onda stigao do Prve lige FBiH.

Ekspresno pod palicom ambicioznog trenera Denisa Ćorića stigla je nova titula u Posušje. Put se nastavio u Premijer ligi. Trnovit, sasvim očekivano. Mnogo prepreka, uz trenerske promjene, nastane i kriza rezultata, ali u klubu i dalje vrijedni vizionari. Sa čistom namjerom, a to je važnije od mnogih titula...

Ljudi koji klub doživljavaju kao ono nešto svoje. A kada to 'nešto' gledaš kao svoje, onda daješ od sebe 150%, 200%, 300%...

Oglasi

Pričalo se već ranije o izgradnji jedni od najsuvremenijih i najmodernijih svlačionica u BiH. Znate kada se kod nas priča, često i ostane na priči. Kao pred izbore, pa narod više ne može ni vjerovati.

“Kakve svlačionice, pusta obećanja...“, bili su neki od komentara kada su na Mokrom Docu hrabro najavili da kreću u posao.

A obećanja su danas postala realnost. HŠK Posušje od danas otvara vrata svlačionica koje su zaista priča za sebe. Urađena su po UEFA standardima. Raj za oči sudija, nogometaša, trenera, novinara...

Radovi su trajali devet mjeseci, a u video prilogu zaista možete samo da uživate.

 “Predstavljamo vam jedne od najsuvremenijih i najmodernijih svlačionica u BiH. Preko 300 kvadratnih metara svlačionica građenih po UEFA standardima, uz doping sobu, medicinsku sobu i moderno opremljene urede. Južna tribina stadiona Mokri Dolac danas će otvoriti svoja vrata za sve nogometaše i klubove koji budu stigli u naš grad.

Oglasi

Pogledajte i uživajte u kadrovima koje smo svi zajedno gradili devet mjeseci“, stoji u objavi HŠK Posušje.

U vremenima kada bh. klubovi muče probleme sa infrastrukturom, kada su tereni livade, a svlačionice nešto što biste radije izbjegli uoči i poslije meča, HŠK Posušje je svijetla tačka.

Zbog toga su Posušaci osvojili i brojne simpatije širom naše zemlje, te susjedne Hrvatske.

Premijer ligi itekako treba i narednih sezona HNK Posušje i Mokri Dolac, svi se nadaju da će izabranici Tonija Karačića do kraja sezone i osigurati opstanak na zelenom terenu.

Neka se onda nogometaši Posušja samo ugledaju na vrijedne čelnike kluba, neka im oni budu pravi putokaz. Ustvari, možda je i previše. Tada bi bili u samom vrhu Premijer lige, tik do lidera.

Oglasi

Mokri Dolac uskoro dobija reflektorsku rasvjetu

U nedjelju spektakl

U Posušju se već priča o prvom susretu nakon reprezentativne pauze.

Stiže FK Željezničar, tim koji je već jednom 'pao' ove sezone na jednom od najljepših bh. stadiona. Uz podrška navijača te veliku euforiju koja već vlada, uvjereni su domaći da mogu ponovo do tri boda.

Dobrodošlicu su poželjeli i gostima, tako je bilo i prošli put, a i sada će popularni Manijaci put Posušja.

Iskreno se nadamo da će svi uživati atmosferi i uslovima koji vraćaju nadu u bolje sutra bh. sporta. 

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ljudi, svaka Vam čast!

 

Top Komentari

Brazuka
Svaka cast oduševljen sam
12 1
Noname992
Minimum uslovi su nama luksuz očigledno. Sramota
12 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti