Napravio historijski transfer iz Premijer lige, a sada se vraća u bh. nogomet
FOTO: HŠK Posušje

Nije se naigrao, pa će u staro jato

Napravio historijski transfer iz Premijer lige, a sada se vraća u bh. nogomet · Saznajemo

Samir Mlaćo

Već sada je jasno da će HŠK Posušje doživjeti određene promjene u zimskom prelaznom roku. Na Mokrom Docu ne mogu biti zadovoljni polusezonom, pa je dogovoren prekid saradnje sa iskusnim Brankom Karačićem.

Vrlo brzo je potvrđeno da na njegovo mjesto dolazi Denis Ćorić, dobro poznato lice za navijače Posušja. Sa Ćorićem je ovaj klub osvojio titulu u Prvoj ligi FBiH, te se vratio u elitni rang bh. nogometa.

Ćorić neće biti jedini novajlija u svlačionici, s obzirom da se sprema i povratak Marka Hanuljka. Kako saznaje SportSport.ba, čelnici Posušja žele vratiti Hanuljka i to će se prema svemu sudećiti i desiti u narednim danima.

Hanuljak je već nosio dres Posušja, a zatim napravio transfer u zagrebačku Lokomotivu. Iz Posušja su početkom prošle godine naveli da se radi o najvećem izlaznom transferu u historiji kluba, ali nisu govorili o samim ciframa.

Hanuljak je tako dobio šansu da ponovo nastupi u HNL-u, no nije se to pokazalo kao pravi potez. Ove sezone HNL-a nije upisao minutažu i sada želi u nove izazove.

Oglasi

Posušje je sigurno prava prilika da se 'vrati u život', u njemu dobro poznatoj sredini gdje će ga navijači i svi u klubu itekako cijeniti. Očekuje se da transfer bude realizovan u narednim danima, te da se Hanuljak pojavi na prozivci Posušja naredne sedmice.

Ovaj vezista je do sada nastupao i za U-19 tim Fiorentine, te drugi tim NK Osijeka, ali i U-21 Mouscrona iz Belgije, te Đakova.

Nastupao je i za sve omladinske selekcije reprezentacije Hrvatske.

Predstavljanje Ćorića u subotu

Još jučer Posušje je objavilo da će povratak Denisa Ćorića biti ozvaničen u subotu

"HŠK Posušje želi službeno potvrditi imenovanje Denisa Ćorića novim šefom stručnog stožera prve momčadi!
Nakon dvije godine, na vrata svog Mokrog Doca ponovo stiže čovjek koji je vratio plavo-bijele u elitni razred BiH nogometa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Iza 46-godišnjeg stručnjaka rođenog u Mostaru su trenerski angažmani na klupama NK Široki Brijeg, HŠK Posušje i NK GOŠK.
Službeno predstavljanje zakazano je za subotu 06.01.2024. u 11:00 sati u press salonu HŠK Posušje", stoji u objavi premijerligaša iz Hercegovine.

Podsjetimo, Posušje je polusezonu završilo na sedmom mjestu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi