U Mostaru se spušta zavjesa na prvi dio sezone: Ivanković i Rožman otkrili karte!

Ko će se radovati u derbiju?

U Mostaru se spušta zavjesa na prvi dio sezone: Ivanković i Rožman otkrili karte!

Samir Mlaćo, foto: Admin Čaušević

Od 18 sati veliki derbi 18. kola Premijer lige u Mostaru igraju Zrinjski i Sarajevo.

Borba za drugo mjesto i ko će se dodatno približiti jesenjm prvaku banjalučkom Borcu. Na Koševu je bilo 1:0, a sada Plemići žele na pauzu na najbolji način.

Sarajevo igra veoma loše gosti i to je jasno i svima u klubu. Sada se nadaju da konačno mogu to promijeniti i da će doći do bodova.

Treneri Mario Ivanković i Simon Rožman odredili su početne postave:

HŠK Zrinjski: Marić, Ćorluka, Zlomislić, Sabljić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ivančić, Memija, Senić, Bilbija. Na klupi su: Soldo, Marin, Jukić, Čanađija, Ramić, Hrvanović, Stanić, Mišić, Ćuže, Prskalo, Batarelo.

FK Sarajevo: Rogić, Duraković, Renan, Hasić, Julardžija, Beganović, Aničić, Anđušić, Đuričković, Buljubašić. Mustafić. Na klupi su: Šahinović, Trako, Čataković, Kyeremeh, Ališah, Ljukovac, Soldo, Mulalić, Čelik.

Oglasi

Rožman je pred večerašnji meč kazao.

"Jedan dobar period iza nas, dobra je atmosfera, raduju me neke stvari na treningu koje su jako dobre i to je pozitiva pred nastavak sezone. Igrači koji su tu fokusirani su, radujemo se utakmici protiv Zrinjskog", rekao je Rožman.

Ne bježi od činjenice da je Zrinjski favorit i čestitao im je za nastupe u Evropi.

"Čestitam Zrinjskom na igrama u Evropi, dobro su zastupali našu ligu i državu. Mi mamo svoju, računicu, Zrinjski je favorit, ali imamo mi dosta toga pokazati. Svi igrači koji dobiju šansu, pružit će svoj maksimum."

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Večeras u timu Sarajeva nema ofanzivca Penarande koji je povrijeđen, dok zbog tri žuta kartona nema Slaviše Radovića i njegovo mjesto će zauzeti Elvir Duraković.

Pravdu u Mostaru dijeli najbolji bh. sudija Irfan Peljto. Večerašnjim susretom ujedno se završava prvi dio sezone u Premijer ligi BiH, a pripreme klubova za drugi dio počinju već u drugoj sedmici januara naredne godine.

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ham0
Sarajevo protiv zidova i sudija. Nece biti nimalo lako.
5 0
BosanskaSvedska
Ko ga je svinski dobio za protivnika u conferens ligister?
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi