Već u srijedu se igra jedan meč Premijer lige

Domaćem timu pripada uloga favorita

Već u srijedu se igra jedan meč Premijer lige

S. Mlaćo
Iza nas su susreti 15. kola Premijer lige naše zemlje, a već u srijedu igra se jedan meč.

Zrinjski će u zaostalom meču 7. kola Premijer lige ugostiti FK Tuzla City od 17 sati.

Plemići su svakako favoriti i nalaze se u sjajnoj formi te su se vrlo brzo vratili na lidersku poziciju, dok su Tuzlaci sjajno krenuli, ali onda 'stali'. Danas su protiv Slobode osvojili samo bod te su sada na šestoj poziciji

Zrinjski ima 31 bod, a Tuzla City 20.

"Više borbena nego lijepa utakmica. I jednoj i drugoj ekipi su trebala tri boda, tako smo se pokušali postaviti i pobijediti, ali očito da smo više mislili o svom golu i mi i Sloboda. Prvo poluvrijeme pripalo je Slobodi, oni su kreiirali par opasnih situacija", rekao je šef struke Tuzle City Dragan Jović nakon današnje utakmice sa Slobodom i dodao.

"Drugi dio smo mi bili bliži golu, ali nismo zabili. Neriješen rezultat je na kraju potpuno realan. Došli smo s ambicijom da osvojimo tri boda i da se priključimo ekipama u gornjem dijelu, ali to se nije desilo".

Oglasi

Pravdu Pod Bijelim Brijegom će dijeliti Ermin Sivac iz Zenice sa pomoćnicima Stefanom Tešanovićem iz Ističnog Sarajeva i Goranom Dujakom iz Odžaka. Četvrti sudija je Dragan Kesić iz Gradiške.

Sivac je danas dijelio pravdu na meču Posušje i Sarajevo, a bordo tim je slavio 1:0. Potpuno opravdano isključio je Sivac domaćeg defanzivca Krešića, što je po mnogima i odlučilo meč. Odluka Sivca je bila ispravna i nije bilo zamjerki na njegovo suđenje iz oba tabora.

Kada su suspenzije u pitanju, oba tima su kompletna.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nakon ovog meča već za vikend se igraju susreti 16. kola. Zrinjski gostuje Širokom Brijegu u velikom hercegovačkom derbiju, dok Tuzla City dočekuje Željezničar.

Termini još uvijek nisu određeni, no prema posljednjim najavama meč u Srebreniku će biti odigran u ponedjeljak.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti