'Mršavi' remi u derbiju Slobode i Tuzle City

Bilo je prilika, no mreže su na kraju mirovale

'Mršavi' remi u derbiju Slobode i Tuzle City

Samir Mlaćo, foto: Emir Dindić
U gradskom derbiju snage su danas odmjerili Sloboda i Tuzla City.

Na kraju je završilo 0:0, te je veliko pitanje koliko ovaj rezultat može zadovoljiti trenere Jahića i Jovića.

U prvom poluvremenu Sloboda je bila malo bolji rival. Bila je to tvrda utakmica, a tek u 31. minuti vrijedi izdvojiti udarac iskusnog Vranješa koji je otišao preko prečke gola Fejzića.

Pet minuta kasnije Osmić ubacuje na drugu stativu, no Bekić je kasnio. Da je bio malo brži Sloboda bi došla do vodstva. Minut kasnije grubo je pogriješio Čeliković, Bekić šutira u Fejzića, da bi do lopte došao i Vošnjak, no izblokiran je.

Sloboda je na pauzu otišla sa četiri udarca u okvir gola, dok su gosti djelovali potpuno izgubljeno i bezidejno, te nijednom nisu uspjeli da zaprijete.

Trostruka izmjena u redovima Tuzle City je urodila plodom, pa je Tuzla konačno zaprijetila, ali udarac Kuzmanovića je odbranio Bukvić. Nakon toga smo vidjeli i kratki prekid te pravu tuču na terenu igrača oba tima, no sve je smirio sudija Bilbija koji je pokazao veliki broj žutih kartona.

Oglasi

Vrijedi izvojiti i pokušaj Mehidića u 65. minuti, no i to je odbranio Bukvić. Tempo je kasnije dodatno pao, pa navijači nisu mogli da puno vide u ovom derbiju.

Do kraja bez većih uzbuđenja, te je ostalo 0:0. Sloboda ostaje na posljednjem mjestu i u veoma teškoj situaciji, dok je Tuzla City na petom mjestu.

Premijer liga BiH:

FK Sloboda – FK Tuzla City 0:0

Sloboda: Bukvić, Ćivić, Osmanković, Maksimović, Mehmedović, Osmić, Vranješ, Kapetanović, Bekić, Vošnjak, Osmić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Tuzla City: Fejzić, Nukić, Kuzmanović, Nargalić, Karjašević, Mešinović, Čeliković, Hrkač, Mehidić, Pantelić, Diaby.

Zaprati FK Sloboda, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sloboda Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

realista1982
Kao navijač Slobode, zadnjih 32 godine ,moram priznat (teška srca ali realno)da smo zreli za drugu ligu u svakom smislu...
6 1
fukaraslana
Danas nam je bila zadnja sansa da izborimo nadu za opstanak ali nismo uzeli 3 boda . Danas smo potvdili da smo novi clan 1 fed lige
4 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi