Zrinjski se ponovo oglasio: "Treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi"

Reagovali na saopštenje Rođenih

Zrinjski se ponovo oglasio: "Treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi"

Endin Čaušević

Nakon mostarskog derbija između Zrinjskog i Veleža strasti se još ne smiruju, a nakon Rođenih zvaničnim saopštenjem danas su se oglasili i Plemići.

Zrinjski je u subotu uspio pred svojim navijačima da slavi u gradskom derbiju protiv Veleža, a rezultat ove utakmice bio je 1:0.

No, sve to palo je u sjenu nemilih dešavanja koja su se desila kada je Irfan Peljto odsvirao kraj utakmice.

Tada je došlo do sukoba navijača Zrinjskog i zaštitara i policajaca koji su se nalazili pored tribine gdje su bili smješteni Ultrasi. Navijači domaćeg tima krenuli su ka službenim prostorijama, ali su tu zaustavljeni od strane policije nakon čega je došlo do sukoba.

Iz Zrinjskog su se oglasili saopštenjem u kojem su osudili svaki vid nasilja, te su kritikovali bh. medije zbog načina izvještavanja o neredima, a i poručili da je za sve kriv jedan od zaštitara zbog kojeg je i nastao sukob.

Oglasi

No, na to je danas odgovorio FK Velež i u zvaničnom saopštenju naveo da u te priče u ovom klubu ne vjeruju, te da smatraju da su igrači i članovi Rođenih bili meta navijača Zrinjskog.

"Besmisleno je zavaravati javnost i kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža koje je tog dana bilo prisutno Pod Bijelim brijegom. Ako je onako kako kažu, pitamo ih ko je gađao naš autobus prilikom napuštanja stadiona i s kojom namjerom? I zašto su to prešutili u svojim reakcijama?", poručili su između ostalog iz Veleža.

Međutim, strasti se nisu smirile na tome jer se ponovo odlučio oglasiti i Zrinjski, te reagovati na saopštenje gradskog rivala.

Plemići su saopštenje objavili na zvaničnoj Facebook stranici, te su poručili da im je jedan dio iz saopštenja Veleža posebno "zaparao uši".

Oglasi

"HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati još jednim službenim priopćenjem nakon utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež (1:0), a povod za isto je današnje reagiranje FK Velež Mostar koje sadrži niz neistinitih, ali i opasnih optužbi prema našem Klubu.

U ovom priopćenju ćemo reagirati samo na opasne optužbe koje je iznio FK Velež u svom priopćenju, jer smatramo šokantnim, razočaravajućim i žalosnim objaviti da je, citiramo: 'Besmisleno zavaravati javnost kako spomenuta grupa nije imala namjeru napasti naše igrače, trenere i ostalo osoblje Veleža'.

Naime, želimo jasno naglasiti kako igrači, treneri i osoblje FK Velež niti u jednom trenutku nisu bili ugroženi, niti izloženi bilo kakvom napadu, a što sigurno potvrđuju i izvješća službenih osoba s navedene utakmice!

HŠK Zrinjski u svom jučerašnjem priopćenju pozvao je na razum i mir, jer smo svjesni da svako drugačije ponašanje može imati dalekosežne posljedice, a iznositi ovakve neistinite, neutemeljene i prije svega opasne optužbe je upravo suprotno od pozivanja na razum, mir i smirivanje napetosti, a sve to iz razloga koji su poznati samo FK Velež", navodi se u saopštenju Zrinjskog.

HŠK Zrinjski Mostar primoran je reagirati još jednim službenim priopćenjem nakon utakmice HŠK Zrinjski - FK Velež (1:0),...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Monday, April 15, 2024
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Inače, Disciplinska komisija NSBiH bi trebala zasjedati u petak, a glavna tema će biti nemile scene nakon meča Zrinjskog i Veleža u kojim je oštećeno i 16 vozila policije.

Zbog svega što se dešavalo Plemiće očekuje novčana kazna, ali ovom klubu prijeti i oduzimanje bodova jer su već bili pod uslovnom kaznom zbog dešavanja na meču protiv Veleža na Areni Rođeni koji se igrao u novembru prošle godine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1690272632
Jadnog Veleža ,na što je spao ...SDA i Hodža mu vode politiku kluba ...Zato i nećete nikad ništa osvojiti za razliku od Zrinjskog ,koji je za vas svemirski brod
2 6
plemic
ciganluka i komšiluka, haha
2 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti