VAR analiza: Velež oštećen protiv Zrinjskog, Čaiću poništen regularan pogodak!
3D analiza je pokazala da Čaić nije bio u ofsajdu

Analizirana je sporna situacija

VAR analiza: Velež oštećen protiv Zrinjskog, Čaiću poništen regularan pogodak!

Adnan Beganović

Vito Čaić je u jučerašnjem mostarskom derbiju postigao pogodak za Velež koji je poništen zbog nedozvoljene pozicije. No, mladi fudbaler Veleža nije bio u ofsajdu, tako je pokazala VAR analiza uz pomoć grafičke analize i 3D projekcije. 

Jedan od derbija 26. kola Wwin lige Bosne i Hercegovine u Mostaru su na stadionu Pod Bijelim Brijegom odigrali Zrinjski i Velež.

Aktuelni prvak naše zemlje slavio je s minimalnih 1:0, a da je rezultat bio drugačiji, ne bi uopšte bilo nezasluženo jer su i gosti imali nekoliko izglednih prilika, te su u dva navrata pogađali okvir gola domaćina.

Postigli su gosti i pogodak na otvaranju drugog dijela. Čaić je primio jedan pas, lijepo je utrčao u šesnaesterac domnaćina i pogodio mrežu Zrinjskog.

Međutim, njegova radost je kratko trajala s obzirom da je juče ne tako dobri Irfan Peljto na asistenciju svog pomoćnika Senada Ibrišimbegovića dosudio nedozvoljenu poziciju.

Oglasi

I odmah je bilo jasno da se radi o doista teškoj situaciji u kojoj su centmiteri odlučivali, baš kao i kada je Velež postigao pogodak na Grbavici za tri boda. Ispostavilo se da se radilo o nedozvoljenoj poziciji.

A, da ne bismo svi zajedno čekali petak i televizijsku emisiju na kojoj se gledaju sporne situacije, SportSport.ba je uz pomoć grafičke analize i 3D animacije analizirao spornu situaciju.

Ofsajda nije bilo, Ibrišimbegović je, iako je bio dobro postavljen, napravio grešku i ispostavit će se, oštetio Velež za bod.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Istina, radi se o veoma teškoj situaciji, jednoj od onih zbog kojih se i uvodi VAR sistem, no bitno je naglasiti da UEFA i FIFA u ovakvim situacijama od sudija traže da prednost daju napadaču, odnosno da im se sugeriše da u situacijama u kojima nisu stoposto sigurni da se radi o nedozvoljenoj poziciji, zastavicu ne podižu.

Na kraju, ova situacija zapravo najbolje pokazuje od kolike će važnosti biti VAR sistem koji će se primjenjivati od naredne sezone u Wwin ligi, a do kraja aktuelne će vjerovatno biti još spornih situacija.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Samo_Realno
Pa dokle vise tog kmechanja , trebali ste primit jos 2-3 komada i to je to .
3 9
Drakula
Koga boli k sto su ih zakinuli,cist ofsajd igrac zrinjskog se zagrijavao iza gola on je zadnji igrac na terenu. Nek se zale po facebooku ko siroki
5 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi