Ko će se danas radovati u Mostaru?

Veliki derbi Zrinjskog i Veleža od 17 sati

Ko će se danas radovati u Mostaru?

S. Mlaćo
Mostar je danas u centru pažnje. Od 17 sati igra se veliki gradski derbi između Zrinjskog i Veleža.

Radi se o zaostalom susretu 2. kola Premijer lige koji nije odigran prema planu zbog nastupa Veleža u Evropi.

Sada oba tima u dobroj formi dočekuju današnji meč i nema sumnje da će biti uzbudljivo.

"Gradski derbi je više od utakmice, ali meni je osobno utakmica koja nosi tri boda, kao i svaka druga. Naravno da je veliki rivalitet, ali mi igramo kući pred našim navijačima i nadamo se pobjedi", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirović i dodao.

"Svjesni smo da neće biti lako, Velež je respektabilan protivnik i bit će vrlo uzbudljiva utakmica. Nadam se da će sve proteći u najboljem redu".

Jakirović vjeruje da bi mladi fudbaleri mogli biti prevaga u ovom meču.

Oglasi

"S obzirom na to da kolega Dudić ima problema sa U21 igračima, mislim da ne igra sa najboljim sastavom. Mislim da smo mi tu u prednosti. Ima tu jako dobrih igrača koji mogu napraviti dar-mar. Momčadski su jaki i to njihovi rezultati od prošle sezone pokazuju", zaključio je Jakirović.

Velež će biti oslabljen neigranjem Harisa Ovčine, ali Feđa Dudić vjeruje u svoj tim.

"Pripreme kao i za svaku drugu utakmicu s obzirom da je teško što ćemo i mi i oni u 21 dan imati po sedam utakmica za razliku od drugih klubova koji će imati jednu manje i onda nemaš puno vremena nakon utakmice ni da se raduješ ni da tuguješ. Jednostavno se pripremaš za novi meč jer svako tri dana ide nova utakmica i niko te ne pita šta je bilo prije tri dana i mi smo to najbolje osjetili na svojoj koži kada smo uporedo igrali prvenstvene i evropske utakmice. Tu smo vidjeli kako to ide brzo od euforije do neke negativne atmosfere, ali sve je to iza nas i moramo se znati nositi s tim", rekao je Dudić i nastavio.

"Što se tiče same utakmice zaista mislim da u ovom trenutku se sastaju dvije ekipe koje žele da igraju, koje igraju visoki presing i igraju za gol više. Očekujem dobru utakmicu ukoliko bude dozvoljavalo vrijeme jer se za sutra očekuje malo sparno vrijeme. Kada sam saznao za termin utakmice mislio sam da će malo temperatura popustiti, ali vidite da je i dalje temperatura preko 30 stepeni. Sigurno to može da umanji malo kvalitet utakmice, ali sve drugo akter i forma obje ekipe nam obećavaju da neće izostati kvalitet.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Zrinjski je furiozno krenuo u prvenstvo. Odigrali su nekoliko fantastičnih utakmica protiv dobrih protivnika i ostvarili dobre rezultate. Bilo ih je lijepo gledati za oko. Zadnje dvije utakmice su ostvarili dobre rezultate, ali malo manje lijepo za oko su igrali, međutim tako koliko imaju vrlina imaju sigurno i mane koje ćemo mi pokušati da iskoristimo".

Meč Pod Bijelim Brijegom igra se od 17 sati.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

rame
Radovati ce se ko bude bolji, a ja se nadam Velez .
11 4
bk123
Ja se nadam pobjedi Zrinjskog , odavno nije bio jači gradski derbi po kvaliteti timova.Samo se bojim da se treneri ne odluče na ziherašku utakmicu, bez rizika onda je to ništa ništa, al nevjerujem da će tako igrati jer im nije takav stil...Kako god sutra nam je opet sve iznova ako Bog da, 3 boda su 3 boda i protiv Veleža i protiv Rudara al opet valjalo bi komšijama zabit koji više...
6 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi