Rendulić i Bašić otkrili karte: Kiš i Ramić od prve kod Plemića, Allyson kod gostiju

Važan meč za oba tima u Mostaru

Rendulić i Bašić otkrili karte: Kiš i Ramić od prve kod Plemića, Allyson kod gostiju

Samir Mlaćo

Zrinjski i Željezničar će nove premijerligaške bodove tražiti večeras u Mostaru od 19:45.

Plemići su favoriti i vjeruju da će nastaviti sa dobrim igrama nakon velikog preokreta protiv Alkmaara, dok su Plavi sa Grbavice u krizi rezultata.

Treneri Krunoslav Rendulić i Nermin Bašić odredili su početne postave:

HŠK Zrinjski: Marić, Čanadžija, Ćorluka, Jukić, Kiš, Radić, Malekinušić, Ramić, Jakovljević, Tičinović, Bilbija.

FK Željezničar: Muftić, Galić, Cocalić, Dubačkić, Jašarević, Mekić, Ćosić, Amoah, Štilić, Gasal, Allyson.

Treneri su bili optimistični pred ovaj meč.

Oglasi

"Bilo je veliko pražnjenje, mentalno i fizičko. Ovo je naša stvarnost, domaća liga te vodi u Evropu i pruža ti šansu da ponoviš rezultate kao i ove godine. Moramo misli prebaciti na Željezničar i to je tako", rekao je Rendulić, te dodao.

"U četvrtak je bila zahtjevna utakmica, ostavila je traga. Sigurno ću reći da Bradarić neće biti u kadru, a za ostale ćemo vidjeti danas na treningu. Željezničar nije u dobrom momentu, ali dobra je momčad. Dolaze iz negativnog niza, te će to kod nas pokušati da prekinuti. Mi za cilj imamo pobjedu, to je uvijek tako".

Bašić je govorio o krizi rezultata.

Imao sam danas dvije opcije, da dam izjavu za klupsku stranicu ili da se pojavim pred vama novinarima, odlučio sam da se pojavim. Odlučio sam da kad stvari nisu dobre, kad je kriza da ne treba bježati, ne treba glavu u pijesak stavljati. Treba preuzeti odgovornost, stati pred novinare, stati pred naše navijače i priznati da nismo bili dobri, malo je reći da nismo bili dobri. Bili smo katastrofalni zadnju utakmicu i ne treba ništa uljepšavati", rekao je Bašić, pa nastavio:

Oglasi

"Sami sebe smo kaznili, i treneri i igrači, novčano smo se svi kaznili jer zaista smo bili loši zadnju utakmicu. To je moj uvod u press konferenciju, da sam tu, da uzdignute glave dalje hodamo i da znamo šta nam je činiti. Kriza, tri utakmice, tri poraza i s obzirom da imamo težak raspored, svaka tri dana i nezgodne protivnike, ali mislim da se možemo sabrati kao klub i s našim navijačima možemo izaći iz ovih stvari i ja bih rekao da na kraju se mrtvi broje, na kraju rata, na kraju sezone. Tek je sedmo kolo prošlo i mi imamo još toga za pokazati."

"Trenutno stanje nas ne zadovoljava i znamo gdje smo pali. Moramo pozitivno gledati. Imamo dva izbora - ili ćemo bježati ili ćemo se boriti. Ja nisam čovjek koji bježi. Ja sam čovjek koji se bori i dok god vidim mogućnost da mogu s klubom nešto napraviti, bit ću tu.

S jako puno emocija i ljubavi vodim ovaj klub i tako će biti dok sam tu. Vjerujem u ovaj zajednički projekat. Mislim da je ovo proces u koji smo mi upali, najavljivao sam ovaj pad tako da znamo šta nam je činiti i šta moramo. Moramo izaći iz krize, moramo se pofajtati na terenu. Ne lijepo igrati, nego se pofajtati za rezultat u naredne tri utakmice", mišljenja je trener Željezničara.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Naredni protivnik (Zrinjski, op. a.), evo vidjeli smo sinoć, ja im iskreno čestitam šta rade za svoj klub, šta rade za našu ligu. Napravili su fenomenalne stvari plasirajući se u Konferencijsku ligu, a ona sinoć utakmica je za anale. Bilo je jako lijepo gledati na malim ekranima. Mi naredne tri utakmice idemo na pobjedu, bez obzira je li to Zrinjski, Sloboda ili Široki Brijeg. U takvoj smo situaciji gdje se moramo vaditi, gdje moramo vratiti ratnički mentalitet na teren i kad to vratimo mislim da će biti stvari u redu", istakao je Bašić

Zaprati FK Željezničar, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Željezničar Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Kakav crni Ramić majko sveta, i što više nestavi Marina na beka, a ne izmorenog Tičinovića.
2 1
Mostarac94
Jbte vise raje na tekmi Veleza sinoc po onakoj kisi haahahahah ljudi dobiju onakvu tekmu umjesto da napune stadion ccc
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti