Karoglan emotivan zbog povratka u Mostar, a zatim poručio: "Moramo savladati Dinamo!"
Karoglan na meču u Mostaru

Hajduk remizirao protiv aktuelnog prvaka BiH

Karoglan emotivan zbog povratka u Mostar, a zatim poručio: "Moramo savladati Dinamo!"

S. Mlaćo, foto: A. Čaušević

U prijateljskom meču u Mostaru su remizirali Zrinjski i Hajduk.

Završilo je 1:1, uz dosta prilika i uzbuđenja. Na kraju su svoje viđenje meča trebali dati treneri Željko Petrović i Mislav Karoglan, ali Petrović se nije pojavio pred kamerama.

Prvi je riječ dobio Karoglan.

On je kao igrač nastupao u našoj zemlji, nastupao je za Zrinjski i Široki Brijeg, te bio i omladinski reprezentativac naše zemlje. Pod velikim pritiskom je na Poljudu jer navijači Hajduka se nadaju tituli prvaka.

"Hvala Zrinjskom, drago nam je što smo došli ovdje. Sretan sam zbog toga, a utakmica ko utakmica. Utakmica je ispunila svoju svrhu.

Oglasi

Sada imamo četiri derbija, a prvi je najbitniji. Jednostavno, utakmica koju moramo dobiti", rekao je Karoglan za Arena TV.

Hajduk je trenutno na drugom mjestu u prvenstvu, Rijeka je lider, dok je Dinamo trećeplasirani i ima utakmicu manje. Derbi bi mogao dati brojne odgovore, a jasno je da Hajduku igraju samo tri boda.

Rijeka u istom kolu igra protiv slabašnog Rudeša i apsolutni je favorit. Hajduk protiv Dinama igra dva derbija u samo par dana. Prvi je na Poljudu 30.03, a drugi samo par dana kasnije.

Ulaznice za prvenstveni derbi su rasprodane prije par dana, a Hajduk je upravo saopštio da više nema ulaznica ni za meč Kupa.

[related]https://www.facebook.com/photo?fbid=737398531843334&set=a.546023927647463[/related]

"Poljud je rasprodan i za drugi derbi Hajduka i Dinama, utakmicu polufinala SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa koja se igra u srijedu 3. travnja.

Potražite više informacija na temu 1. HNL:

Svim pretplatnicima za sezonu 2023/2024. dostupna je opcija ustupanja svog pretplatničkog mjesta “Sidi na moje misto” u slučaju da nositelj pretplate ne može prisustvovati određenoj utakmici.

Svi koji nisu uspjeli doći do ulaznice neka prate našu službenu stranicu kako bi vidjeli hoće li možda netko od pretplatnika propustiti neki od dva poljudska derbija", naveli su iz Hajduka.

Zaprati HNK Hajduk, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HNK Hajduk Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi