HŠK Zrinjski inferioran u Švedskoj: Malmo FF osigurao odličan kapital pred revanš na Pecari

Ubjedljiv poraz Plemića

HŠK Zrinjski inferioran u Švedskoj: Malmo FF osigurao odličan kapital pred revanš na Pecari

Admin Čaušević

Malmo FF je u prvom susretu trećeg pretkola Evropske lige sa ubjedljivih 3:0 pobijedio HŠK Zrinjski te ostvario veliku prednost pred revanš. 

Švedski tim je prve minute preuzeo terensku incijativu te je nametnuo svoj ritam, dok su gosti iz Mostara teško uspjevali da pređu na protivničku polovinu.

Ipak, bez obzira na prividnu dominaciju prvu priliku imao je Zrinjski. Rustemović je dubinskom loptom pronašao Govedaricu koji je izašao sam pred Dahlina, oklijevao je, pa je iz odlične pozicije šutirao preko gola.

Domaći su zaprijetili dvije minute kasnije Berget je šutirao sa nekoliko metara, ali je Brkić sjajno intervenisao i loptu izbacio u korner.

Upravo nakon kornera pao je i vodeći gol. Safari je ubacio iz ugla, a u kaznenom prostoriju bh. predstavnika se poslije velike gužve najbolje snašao Bengtsson koji pogađa za 1:0. 

U drugom poluvremenu manje-više identična situacija, s tim da su Plemići zaigrali nešto otvorenije, ali nisu ozbilnije da zaprijete golmanu domaćih. 

Do drugog gola Malme je stigao u 66. minuti. Poslije lijepe akcije i Rosenbergove asistencije petom Brkića je matirao Christiansen.

Osam minuta kasnije rezutat na semaforu se ponovo promijenio. Berget je šutira sa ivice kaznenog prostora, Brkić je odbio loptu koja je stigla do Rieksa, a on je bez problema zatresao mrežu. 

Do kraja meča nije bilo rezultatatskih promjena, ali niti većih uzbuđenja. Mostarci su bili nešto aktivniji, a dobru priliku u 89. minuti imao je Mandić nakon odličnog ubačaja Tičinovića. Na kraju je ostalo 3:0.

Revanš meč igra se za sedam dana na stadionu Pecara u Širokom Brijegu. 

Malmo FF - HŠK Zrinjski 3:0 (Bengtsson 36', Christiansen 66', Rieks 74')

Potražite više informacija na temu Liga Evrope:

Malmo FF: Dahlin, Larsson, Safari, Rieks, Lewicki, Bachriou, Rosenberg, Molins, Christiansen, Bengtsson, Berget.

Zrinjski: Brkić, Čirjak, Hadžić, Šovšić, Barbarić, Rugašević, Jakovljević, Rustemović, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Rus
Tako ti je kad se kurcis
1 10
MirzaBarucic
Bravo Malme, bravo Švedi.
1 9

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi