Bomba ili stvarnost: Reprezentativac Perua moguće pojačanje Zrinjskog
FOTO: EPA

Pružao sjajne partije u rodnoj zemlji

Bomba ili stvarnost: Reprezentativac Perua moguće pojačanje Zrinjskog · Saznajemo

Haris Zilić

Fudbaleri Zrinjskog krenuli su sa pripremama za novu sezonu. Novi trener Željko Petrović danas je izvršio prozivku, a tu su bila i tri nova lica, povratnici Goran Karačić i Igor Savić te mlađi brat Josipa Brekala, mladi 20-godišnji Filip Brekalo.

Međutim tu neće biti kraj zimskim pojačanjima Zrinjskog, a prema neslužbenim informacijama do kojih je došao naš portal, prava bomba se čuva za kraj?

Navodno je blizu dolaska u Zrinjski reprezentativac Perua, 24-godišnji veznjak Jairo Concha.

Riječ je o fudbaleru o kojem priča Južna Amerika zbog njegovih sjajnih partija koje je pružao u dresu Alianza iz Lime, ali početkom 2024. godine postao je slobodan fudbaler.

Concha ne želi više da igra u Limi i spreman je na evropski iskorak, a Bosna i Hercegovina bi mogla biti njegova naredna destinacija.

Svakako da bi dolazak reprezentativca Peura bila prava bomba za bh. fudbal. Da li se radi samo o željama ili ipak o stvarnosti dosta jasnije će biti u narednih par dana.

Oglasi

Concha je za Peru debitovao prije dvije godine u januaru 2022. godine i odigrao je dva meča za nacionalni tim, a to su bile prijateljske utakmice protiv Paname i Jamajke.

Također, očekuje se da bude i na spisku selekcije Perua za novo izdanje Copa Americe ovo ljeto, a za to su zaslužne partije u timu iz Lime za koji je odigrao 16 utakmica u prvenstvu Peura, zabio dva gola i upisao tri asistencije.

Sa Alianzzom iz Lime nastupao je i u Copa Libertadoresu, a bio je i na spisku reprezentacije Perua na startu kvalifikacija za Mundijal 2026. godine, ali nije upisao minutažu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

U karijeri je skupio i osam nastupa za U23 reprezentaciju Peura, a pored Alianza nosio je dres San Martina tako da je cijelu karijeru proveo u peruanskom fudbalu.

U profesionalnom fudbalu odigrao je 190 utakmica, postigao 16 golova, upisao 19 asistencija, a trenutna vrijednost prema transfermarktu iznosio 900.000 eura.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

gojazni_shljivack
Clanak pun gluposti. Ko ocekuje da bude na spisku za Copa Americu? Izmisljotina. Niti "cijela Juzna Amerika prica o njemu", zato je slobodan igrac.
2 1
Drakula
Novi Kevin Viveros
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi