Zrinjski startao uz novo lice: Dinamo mu želi brata, a on stigao u Bosnu i Hercegovinu
FOTO/VDEO: A. Čaušević

Petrović obavio prozivku

Zrinjski startao uz novo lice: Dinamo mu želi brata, a on stigao u Bosnu i Hercegovinu

Haris Zilić

Aktuelni prvaci Bosne i Hercegovine fudbaleri mostarskog Zrinjskog počeli su sa pripremama za start proljetnog dijela sezone u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Plemiće će sa klupe predvoditi novi trener, Željko Petrović.

Petrović se prije same prozivke i prvog treninga obratio okupljenim medijima.

"Što se brže upoznamo lakše će nam biti. U kratkim crtama sam danas objansio moj način rada. Ovaj klub ima toliko pozitivnih stvari na kojima ćemo nastaviti. Također došao sam da i ja neke stvari nadogradim. Rendulić je napravio veliki uspjeh, kao i Jakirović, tako da su to dva trenera koji su podigli standard na veći nivo i zaslužuju svako poštovanje", rekao je Petrović na početku obraćanja medijima i nastavio:

"Klub je dostigao veliki nivo. Igrati grupnu fazu u Evropu to je za poštovanje, a pored toga osvojiti prvenstvo i Kup. Mi ćemo pokušati da nastavimo tamo gdje su stali prethodni treneri."

U redove Zrinjskog došao je i Filip Brekalo mlađi brat Josipa Brekala koji je velika želja zagrebačkog Dinama. Brekalo mlađi je omladinski reprezentativac Hrvatske, a pored njega od ranije je poznato da su nova imena Goran Karačić i Igor Savić koji su na neki način povratnici u klub.

Oglasi

"Ja sam bio jasan od prvog dana sa gospodinom Šulentom i ja vjerujem njemu. Nisam želio da ja odmah dovodim mijenjam. Ovom klubu treba nešto malo, jedna pozicija, tu je Danko zadužen, njemu vjerujem. Ekipa ima dosta kvalitentih igrača."

Petrović je posebne riječi imao za grad Mostar.

"Sretan sam ovdje, ovo je grad u koji često dolazim, imam puno prijatelja u Mostaru. Znam grad, znam ljude, dva nasjličnija grada su Podgorica i Mostar po klimi i nekim drugim stvarima."

Petrović je govorio i o planu priprema.

"U Mostaru je prva sedmica do subote, faza upoznavanja. Nakon toga idemo u Međugorje gdje ćemo svake subote odigrati utakmicu. Nakon Međugorja ide kraća pauza, onda idemo u Šibenik gdje ćemo odigrati pripremne utakmice i to će biti pred Slaviju i Kup utakmicu koja će biti prije pevenstva. Važno je da nema povreda."

Medijima se danas obratio i kapiten, Nemanja Bilbija.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Potreban nam je bio odmor, ali evo opet smo tu. Upoznali smo se a novim trenerom. Gledao nas je protiv Aston Ville i Sarajevu. Pokušat ćemo biti što bolji. Od prvog kola nastavka želimo biti aktivni za prvo mjesto i da što više doguramo u Kupu."

Na kraju dodajmo da Zrinjski 17. feburara u 19. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine ide u goste ekipi Željezničara i to će biti veoma bitna utakmica za oba tima odmah na startu proljetnog dijela prvenstva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Frane
Samo srcem bijeli plemići ništa drugo ne tražimo od vas.
1 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti