Niti jedan bh. klub do sada nije dobio komplimente kao Zrinjski

Riječi trenera Slovana

Niti jedan bh. klub do sada nije dobio komplimente kao Zrinjski

A. Čaušević

HŠK Zrinjski je na 180 minuta od historijskog uspjeha za bh. fudbal. 

Aktuelni bh. prvak će u play-offu za Konferencijsku ligu igrati protiv Slovana, a prvi susret igra se večeras na stadionu Pod Bijelim brijegom.

Ekspedicija iz Slovačke je u Mostar doputovala u srijedu. Na mostarskom stadionu je obavljen redovni trening, dok je pressicu održao i trener Vladimir Weiss.

Weiss je uputio komplimente Plemićima kakve do sada nije dobio niti jedan bh. klub, tačnije stavio ih je u ravan sa Ferencvarosom i Olympiacosom.

"Možda smo prvi put ove sezone u kvalifikacijama favoriti na papiru, možda smo to bili i protiv Batumija. Poštujemo protivnik, znamo njihovu snagu, dobri su iz slobodnih udaraca i imaju napadača koji mnogo trči", rekao je Weiss.

"Pokazali su da kada idu do krajnjih granica da su dobri kao Ferencvaros ili Olympiakos. Vjerujem da ćemo se boriti za prolazak dalje", dodao je iskusni stručnjak.

"Gledao sam njihovih nekoliko mečeva. Imaju šanse, hoće da igraju u grupama kao i mi. Željet će da odluče dosta toga kod kuće pa da imaju šansi u revanšu, a mi sigurno nećemo igrati na remi."

Inače, tokom noći navijači Zrinjskog su pripremili vatromet za goste iz Slovačke, pa ostaje da se vidi da li će kasno buđenje imati efekta na terenu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Karte za utakmicu su planule već prvog dana, pa će se na tribini stadiona pod Bijelim brijegom okupiti oko 5.000 gledatelja.

Zrinjskom će ovo biti sedmi evropski meč u dosadašnjem dijelu sezone. Prethodna tri u Mostaru su okončana sa dvije pobjede i remijem, a sigurno se u taboru Plemića da se trend pozitivnih rezutalta nastavi i protiv Slovana.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

King_Kenny
...baca im lik suplju,pa nisu izbacili Manchester City,Real i Liverpool,nego trecerazredne Albance i Kazahstance...a i to na jedvite jade...
9 6
Ljacmu1
Zrinjski ima puno veću perspektivu od Sarajeva. Tirana i Tobol su puno jači od Milsamija i Zarie Balti od kojih su Pitari ispadali…
4 6

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi