Rendulić nikad iskreniji nakon poraza od Legije

Prvi utisci nakon meča u Poljskoj

Rendulić nikad iskreniji nakon poraza od Legije

S. Mlaćo

Zrinjski je bez većih problema večeras pao u Poljskoj.

Legija je slavila 2:0, a taj rezultat imali smo i nakon prvog dijela. Legija je pokazala više, Plemići stvorili tek par prilika, te na kraju upisali treći poraz u grupnoj fazi.

Svoje viđenje nakon meča dao je šef struke Zrinjskog Krunoslav Rendulić, te defanzivac Slobodan Jakovljević.

Prvi je riječ dobio Jakovljević.

"Nažalost, moramo čestitati Legiji. Naivni smo primili prvi gol, drugi gol je došao kao plod izigranje akcije. Ćorluka je želio najbolje, ali... Kasnije smo pokušali da se vratimo, ali oni su iskusni. Idemo praznih šaka u Mostar.

Oglasi

Oni imaju puno više ovakvih utakmica, ali nećemo tražiti alibi u tome. Mi smo napravili historijski uspjeh, nadamo se da ćemo to ponoviti ili neki drugi bh. klub", rekao je Jakovljević za Arena TV.

"Sitni detalji ovdje odluče utakmicu. To nije tako u Premijer ligi. Mi rastemo iz utakmice u utakmicu, nadam se da će nam ovo dobro doći za dalje. Moram pohvaliti i atmosferu, poznati su Poljaci po navijanju, došli su i naši navijači i hvala im na tome", dodao je iskusni defanzivac Plemića.

Jasan je bio i trener Plemića Krunoslav Rendulić.

"Moramo čestitati Legiji, zaslužena pobjeda. Iskoristili su dvije naše greške i to je presudilo. Odlično smo krenuli u meč, nismo se došli braniti, ali taj gol nas je presjekao. Greška nakon toga i teško se vratiti.

Drugo poluvrijeme smo pokazali da možemo igrati i da smo dobri u posjedu", rekao je Rendulić, te dodao.

Oglasi

"Mi smo došli da napadnemo, izašli smo gore i napadali njihovu zadnju liniju. Oni su nam dali gol iz prvog udarca, teško se onda vratiti. Drugi gol prekid, a kada je 2:0 protiv ovakve ekipe, teško se vratiti".

Senić je zaigrao od prve minute.

"Znali smo kako Legija igra, odlučili smo se za jednog stopera. Bio je dobar, ali smo onda pokušali promijeniti sistem te napasti Legiju. Djelomično smo uspjeli, ali kući se vraćamo poraženi".

Evropsko iskustvo je jako bitno.

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

"Da. Oni su uvijek u Evropi, imaju mnogo evropskih utakmica, to se osjeti. Mi nismo na tom nivou, ali rast ćemo. Nadam se da ćemo naredne godine biti još bolji", dodao je Rendulić.

Zrinjski sada ima tri boda u četiri meča, a večeras svoj međusobni susret igraju Aston Villa i Alkmaar.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

SamoZrinjski
Boli nas ***** za druge klubove, mi,mi i samo mi.
0 4
user1676232465
Korektan trener ,Zrinski odličan pristup igri vidijela se kroz sve utakmice velika motisanost i želja . Obzirom na veliku razliku u kvalitetu odlične četri tekme Zrinskog. Bilo bi zaista lijepo da se nastavi trend igranja u Evropi bilo kojeg kluba u nekim grupnim fazama .
2 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi