HŠK Zrinjski minimalcem protiv FK Igman najavio drugi dio sezone
Zrinjski zaostaje pet bodova za Sarajevom nakon prvog dijela sezone u Premijer ligi BiH, a u prvom duelu nastavka sezone čeka ih teško gostovanje na Pecari kod Širokog

Trijumf Plemića

HŠK Zrinjski minimalcem protiv FK Igman najavio drugi dio sezone

Midhat Šljivak, foto: V. Bernadić

HŠK Zrinjski je u posljednjem pripremnom meču pred start drugog dijela sezone u Premijer ligi BiH savladao Igman iz Konjica sa minimalnih 1:0.

Plemići su bili konkretniji tim u ovom meču i na kraju su uz dosta muke došli do trijumfa kojim su najavili drugi dio sezone.

Prvo poluvrijeme nije donijelo previše uzbuđenja. Domaći tim je kontrolisao loptu, ali pravih prilika nije bilo. Vrijedi izdvojiti pokušaje Stojkića i Čirjaka, ali promjene rezultata nije bilo.

Na odmor se otišlo sa nepopularnih 0:0, ali je u nastavku Zrinjski pružio mnogo bolju igru i bilo je samo pitanje trenutka kada će domaći doći do gola.

U 48. minuti meča igrači Igmana umalo ne pogađaju vlastitu mrežu nakon dobre akcije Plemića, da bi 13 minuta kasnije Bekić u dva navrata zakasnio na ubačaj, a zatim je i Perišić izblokiran.

Nekoliko trenutaka kasnije, tačnije u 65. minuti, mladi Kristijan Stanić je u odličnoj šansi, ali je loše zahvatio loptu i propala je dobra šansa za postizanje gola.

Ipak, u 68. minuti Zrinjski stiže do vodstva. Ponovo je odigrana dobra akcija, Stojkić je ubacio, a Savinović postiže autogol i dovodi domaći tim u vodstvo od 1:0.

Nastavila je ekipa Blaža Sliškovića sa napadima i nakon postignutog gola. Do kraja susreta su stvorili još nekoliko dobrih šansi, ali promjene rezultata nije bilo.

Redom su pokušavali Bekić, Barišić, Bekrić, Šivšić, ali promjene rezultata nije bilo i do kraja je ostalo 1:0 za Plemiće.

Pripremni meč:

Zrinjski - Igman 1:0

HŠK Zrinjski: Soldo, Galić, Jakovljević, Barišić, Stojkić, Perišić, Čurjurić, Čirjak, Šovšić, Mujagić, Veselinović.

Igrali su još: Brkić, Bekrić, Bekić, Kadušić.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

FK Igman Konjic: Čeman, Pendek, Savinović, Lukomirak, Oglečevac, Šivšić, Rodrigo, Tatar, Žerić, Hrvanović, Kašić.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi