Oglasio se MUP HNK-a: Oštećeno 16 policijskih vozila

U neredima nakon meča Zrinjski - Velež

Oglasio se MUP HNK-a: Oštećeno 16 policijskih vozila

Endin Čaušević

Gradski derbi Zrinjskog i Veleža obilježili su se neredi koji su se desilo nakon završetka utakmice u kojima je oštećeno i 16 policijskih vozila.

Zrinjski je jučer pred svojim navijačima uspio da slavi u gradskom derbiju protiv Veleža sa 1:0, a junak je bio Ćuže koji je zabio jedini pogotak.

Međutim, meč gradskih rivala pao je u drugi plan zbog nemilih scena koje smo gledali po završetku utakmice.

Grupa domaćih navijača je upala na teren i sukobila se sa zaštitarima i policajcima. Navijači Zrinjskog krenuli su prema službenim prostorijama, ali tu ih je zaustavila policija nakon čega je došlo do sukoba.

Na svu sreću brzom reakcijom policije stvari su se smirile, a MUP HNK se oglasio i potvrdio da je u neredima koji su se desili nakon utakmice oštećeno 16 policijskih vozila.

Oglasi

Kako je SportSport jutros objavio prema nezvaničnim informacijama u petak će biti održana sjednica Disciplinske komisije NSBiH na kojoj bi Zrinjski trebao saznati kaznu za jučerašnja dešavanja.

Sukob navijača i policije nakon mostarskog derbija mogao bi skupo koštati Plemiće, te pored novčane kazne ovaj klub bi mogao biti kažnjen i oduzimanjem bodova.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski se već nalazio pod uslovnom kaznom zbog navijačkih nereda na meču na Areni Rođeni koja se igrala krajem novembra i kako stvari stoje sada bi Plemići mogli da dobiju žestoku kaznu.

Očekuje se da Disciplinska komisija odluku donese na osnovu izjava službenih lica jučerašnje utakmice, kao i videozapisa koji pokazuju šta se dešavalo tokom nereda nakon meča.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

UM2
Velika razlika u svitu sporta sto su navijaci svugdje normalni i takmice se jedni izmedju drugih. Dog je ovdi ne sport nego nacionalizam. Ja kao navijac Zrinjskog sam jako razocaran prvenstveno u ove balavce neodgojene sto su doveli do toga da se ukradu zastave plus oni samo prite sta ce raditi neduzin ljudima. Pola nas vise nece doci na tribinu dok su oni tu.
4 2
Samo_Realno
Ovo je sve radjeno u korist Borca
4 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi