U Mostaru se znalo proslaviti osvajanje Kupa BiH - Nosile se majice s likom Željka Petrovića

Feštalo se sinoć

U Mostaru se znalo proslaviti osvajanje Kupa BiH - Nosile se majice s likom Željka Petrovića

Eldar Ganibegović

HŠK Zrinjski je historijsku sezonu u kojoj je postao prvi bh. klub u grupnoj fazi jednog UEFA-inog takmičenja završio trofejem u Kupu Bosne i Hercegovine, koji se sinoć proslavio na ulicama Mostara.

Prošla sezona bila je sjajna za HŠK Zrinjski. Mostarski klub osvojio je duplu krunu, a onda je u ovu sezonu ušao s ciljem da ostvari plasman u grupnu fazu jednog UEFA-inog takmičenja, u čemu je i uspio.

Zaigrali su Plemići u grupnoj fazi Konferencijske lige gdje su osvojili četiri boda u grupi s AZ-om, Legijom i Aston Villom, a onda je na proljeće uslijedio povratak u realnost i igranje na dva domaća fronta.

Izabranici Željka Petrovića nisu uspjeli da odbrane titulu prvaka Bosne i Hercegovine. FK Borac i neke više sile su bile jače, no stigao je trofej u Kupu Bosne i Hercegovine.

Plemići su dva puta s po 1:0 slavili protiv Banjalučana u finalu, te su drugi put u nizu osvojili trofej u najmasovnijem bh. fudbalskom takmiečnju. 

Tako je Zrinjski na najbolji način završio ovu sezonu, a trofej u Kupu Bosne i Hercegovine znao se proslaviti na ulicama Mostara.

Oglasi

Sinoć je od 18 sati na platou ispred Hrvatskog doma hercega Stjepana Kosača organizovana zajednička proslava s navijačima, a baš kao i prošle godine, za sve navijače bio je pripremljen razni sadržaj.

Od 19 sati je za muzički program bio zadužen Deja Vu bend, a nešto ranije su stigli igrači na plato, gdje su se fotografisali s navijačima.

Svečani dio je počeo u 21 sat kada su prisutni prvo pozdravili U-17 tim Zrinjskog koji je postao prvak Bosne i Hercegovine, a zatim i prvu ekipu s kojom se zajednički podigao trofej.

Program se završio oko 22 sata spektakularnim vatrometom. U kratkim srtama pogledajte kako je to izgledalo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

Crnogorski stručnjak, Željko Petrović, očito je dobro "legao" navijačima Zrinjskog koji su nosili i majice s njegovim likom.

Majica s likom Željka Petrovića.

Zrinjski će tako na ljeto igrati pretkola u Konferencijskoj ligi, a ostaje da vidimo da li može ponoviti uspjeh iz prošle sezone i ostvariti plasman u grupnu fazu za šta će, ruku na srce, sada ići težim putem. 

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Alenizmostara
Samo ih treba pitati šta je simbol Mostara i sve ce vam biti jasno.
0 0
BhFanatic84
Šaban Liga
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi