Zrinjski se oglasio zbog parole navijača Čelika i zatražio poštovanje
Detalj sa večerašnjeg meča Kupa BiH

Slavili su u Zenici, ali svi pričaju o potezu Robijaša

Zrinjski se oglasio zbog parole navijača Čelika i zatražio poštovanje

Samir Mlaćo, foto: Dino Kurbegović

Mnogo bure donijela je parola navijača Čelika koja je upućena navijačima Zrinjskog kada su isti stizali večeras na stadion Bilino polje.

Naime, Robijaši su podigli sasvim jasnu parolu na kojoj je pisalo.

"Džaba vam titule i mjesta prva, kada ste židovska kurva", pisalo je na paroli navijača Čelika.

Ranije su navijači Čelika tokom meča pružili i podršku narodu Palestine.

Sada se oglasio HŠK Zrinjski i bio sasvim jasan. Iz redova aktuelnog prvaka naše zemlje kazali su da oštro osuđuje poruke mržnje.

"Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar, osmerostruki prvak BiH! To smo mi! Respekt!

Oštro osuđujemo poruke mržnje! Uvijek ćemo biti protiv svakog oblika diskriminacije i rasizma!", stoji u objavi Plemića.

👊 Hrvatski športski klub Zrinjski Mostar, osmerostruki prvak BiH! To smo mi! Respekt! ❗️ Oštro osuđujemo poruke mržnje!...

Posted by HŠK Zrinjski Mostar on Thursday, November 2, 2023

Iz Zrinjskog su tako zatražili poštovanje širom naše zemlje, što svakako i zaslužuju, ali zanimljivo da nikada nisu osudili potez vlastitih navijača koji vrlo često na utakmicama vrijeđaju državu u kojoj žive i samu ligu u kojoj se takmiči njihov klub te osvaja trofeje, a na odobravanje javnosti nisu naišli ni potezi Amira Kabirija koji putem društvenih mreža u najmanju ruku na sramotan način komentariše situaciju u Palestini gdje svaki dan gine sve više nevinog palestinskog naroda.

Podjsetimo, Zrinjski je danas slavio 6:0, a već nakon prvog dijela bilo je 5:0.

Šef struke Plemića Krunoslav Rendulić opet je imao razloga za zadovoljstvo.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

"Ukoliko uđete u utakmicu kako treba riješite utakmicu odmah, kako smo i mi uradili. Mislim da je naša pobjeda i više nego zaslužena. Odmorili smo Nemanju kao i Ćužea. Svi su iskoristili minutažu i istaknuli kandidaturu za narednu utakmicu", rekao je Rendulić.

Zrinjski u narednom kolu Premijer lige dočekuje FK Tuzla City.

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahrudinKonjHodzic
podrzimo izrail netreba nikad podrzat agresore hamasa
3 10
FRLegioen
Bravo Robija!!!Istina boli!!!
8 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti