Rendulićeve riječi mnogo će značiti navijačima Čelika

Sutra se igra na Bilinom Polju

Rendulićeve riječi mnogo će značiti navijačima Čelika

Samir Mlaćo

U zaostalom meču šesnaestine finala Kupa naše zemlje sutra u Zenici igraju Čelik i Zrinjski.

Plemići su apsolutni favoriti, iako dolaze uzdrmani nakon remija sa Posušjem (2:2), dok je Čelik u Bihaću poražen za vikend u okviru 12. kola Prve lige FBiH.

Zrinjski po lijepom pamti Zenicu, aktuelni prvak osvojio je i Kup prošle sezone i to pobjedom nad FK Velež u finalnom meču, a sada će pokušati izboriti prolaz dalje protiv nekadašnjeg premijerligaša.

Šef struke Zrinjskog Krunoslav Rendulić pohvale je Čelik i sigurno će lijepo biti primljen od navijača zeničkog kluba.

"Čelik ima veliku tradiciju, žao mu je što nisu u Premijer ligi, oni to zaslužuju. Želim im što brže da dođu u Premijer ligu, gušt je igrati u Zenici, bude nogometna atmosfera. Čelik je zahtjevan protivnik, izbacili su prošle godine Sarajevo i to nas sve poziva na oprez.

Radujemo se utakmici i nadamo se da ćemo proći dalje", rekao je Rendulić.

Oglasi

Meč je već najavio i trener Čelika Dario Damjanović.

"Drago mi je što sam u ovom klubu što je sve i svašta proživio u proteklim godinama. Svjesni smo ko nam dolazi, to je najorganiziraniji i najbolji klub u državi. Pokušat ćemo im se dobro suprotstaviti, dat ćemo sve od sebe uz pomoć naših navijača. Imamo dosta rovitih igrača, nadam se da će svi biti spremni i da ćemo odigrati jednu mušku utakmicu protiv kvalitetnog protivnika. Svi su u službi kluba i vjerujem da će svi dati maksimum u četvrtak, bez obzira ko dobije priliku za nastup.

Znamo ko je Zrinjski i Bilbija u napadu, ali i ostali igrači. Mi nemamo kvalitetu koja je dostojna protivniku, ali sjećate se utakmice protiv Sarajeva prošle sezone. Mi nemamo šta puno izgubiti, možemo samo dobiti”, kazao je Damjanović.


Glavni sudija duela u Zenici će biti Antonio Tomić iz Kreševa.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Pomoćnici Tomiću će biti Dženan Milić iz Sarajeva i Josiš Čolić iz Kupresa. Četvrti arbitar je Nihad Ljajić iz Sarajeva.

Tomić je ove sezone stigao na Premijer ligu, a proteklog vikenda sudio je duel Zvijezde 09 i Veleža (0:0). Debitovao je na duelu Širokog Brijega i Igmana iz Konjica (2:0).

Zaprati NK Čelik, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Čelik Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Convict
Hocel opet razvaljivat stolice itd?
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi