Jakirović napustio Zrinjski, čeka se službena potvrda?

Odlazi u HNL

Jakirović napustio Zrinjski, čeka se službena potvrda?

H. Zilić

HŠK Zrinjski u drugi dio sezone ulazi sa novim trenerom. Prema nezvaničnim saznajima SportSport.ba, Sergej Jakirović nije više trener aktuelnih prvaka Bosne i Hercegovine.

Tragom ovih saznanja pokušali smo kontaktirati Jakirovića kako bismo provjerili tačnost informacije, ali uspješni stručnjak nije odgovorio na naše poruke.

Nedavno su hrvatski mediji plasiralii vijest da je Jakirović najozibljniji kandidat za preuzimanje NK Rijeka i čini se da su te informacije sada dobile na težini, ali i tačnosti.

Rijeka bi sa pripremama trebala startati 5. decembra, te se navodi u hrvatskim medijima da će prozivku obaviti upravo Jakirović. On je već radio i u 1.HNL i to u HNK Gorica te ostavio veoma lijep trag. Zanimljivo da je kao igrač bio član Riječana.

Sa Zrinjskim je suvereno vladar bh. nogometa, Plemići su sjajno igrali i u Evropi, te je malo nedostajali za historijski iskorak. Čini se da je njegova uspješna epizoda u Mostaru privedena kraju, a sigurno je da će biti i mnogo bolje plaćen nego u aktuelnom prvaku naše zemlje.

Zrinjski će uskoro u potragu za novim trenerom, a čini se da se i tu jedno ime favorizuje već od ranije kada su i počele špekulacije od Jakirovićevom odlasku.

Neslužbene informacije govore da je hrvatski stručnjak Krunoslav Rendulić (49) najozbiljniji favorit da naslijedi Jakirovića, no svakako da treba sačekati i službene informacije iz kluba.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rendulić iza sebe ima tri samostalna angažmana, vodio je Istru, Šibenik i Goricu, a također je bio asistent u reprezentaciji Irana. Na početku trenerske karijere bio je pomoćnik u Fooladu i Al-Arabiju.

Nema sumnje da će ovo biti zanimljiva zima u Mostaru, a vidjet ćemo kako će se odlazak Jakirovića odraziti na igre Plemića u nastavku sezone u Prmeijer ligi Bosne i Hercegovine.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ljacmu1
Mamić ionako ne može raditi van BiH. Odličan trener, još bolji od Jakirovića. Uprava mora pokazati ambiciju. Rendulić i slični bili bi povratak na rang Vukasa, Miše i Žižovića.
1 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi