Stigao je novi trener i kreće otpisivanje - Osam igrača napušta redove HŠK Zrinjski
Čak osam igrača napustit će HŠK Zrinjski ove sezone.

Promjene u kadru prvaka BiH

Stigao je novi trener i kreće otpisivanje - Osam igrača napušta redove HŠK Zrinjski

Eldar Ganibegović

Prije nekoliko dana HŠK Zrinjski je predstavio novog trenera, Željka Petrovića. Danas iz Mostara dolaze nove informacije, a to je da prvaka Bosne i Hercegovine napušta osam fudbalera.

Ove zime je za sada HŠK Zrinjski doveo dva pojačanja. U pitanju su povratnici u klub, golman Goran Karačić, te defanzivac Igor Savić. 

Mostarski Plemići danas startaju s pripremama za narednu polusezonu, a na proljeće dres kluba koji je najviše puta bio prvak Bosne i Hercegovine, neće nositi čak osam fudbalera, kako govore neslužbene informacije do kojih smo došli. Očekuje se da ih uskoro potvrdi i klub. 

Dva golmana napuštaju HŠK Zrinjski 

Prvo spomenimo dvojicu golmana koji će napustiti klub. Jasno, dolaskom Karačića i pored već standardnog Marića, nemaju mnogo šta da traže.

Radi se o 35-godišnjem Antoniju Soldi, te o Izraelcu Omeru Nironu. Oni će, dakle, biti slobodni u potrazi novog kluba. 

Oglasi

Omer Niron
Omer Niron HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: GK

Statistika

1 nastupa
1 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Otići će i nekoliko defanzivaca. Klub će napustiti Luka Marin i Ivica Batarelo, dva hrvatska internacionalca, ali i dva veznjaka, Andrija Balić i Mato Stanić.

Andrija Balić
Andrija Balić HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: MF

Statistika

1 nastupa
0 kao starter
0 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova

Odlaze i još dva napadača. Radi se o Antonu Maglici i Nikoli Mariću, koji se pored sjajnog Nemanje Bilbije nisu mnogo naigrali. 

Anton Maglica
Anton Maglica HŠK Zrinjski HŠK Zrinjski Pozicija: FW

Statistika

4 nastupa
1 kao starter
2 žutih kartona
0 crvenih kartona
0 asistencija
0 golova
Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Rezimirajmo, HŠK Zrinjski napuštaju: Omer Niron, Antonio Soldo, Ivica Batarelo, Luka Marin, Andrija Balić, Mato Stanić, Nikola Marić i Anton Maglica. 

Proljetni dio sezone HŠK Zrinjski otvara 10. februara na domaćem terenu utakmicom osmine finala kupa BiH protiv Slavije, a onda sedam dana kasnije u 19. kolu Premijer lige gostuje na Grbavici kod Željezničara.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

user1575834983
Bravo za zrinjski, dobar i organizoavn klub. Nema veze sto su kabirijeva kuckica mislim da su navijaci zadovoljni pogotovo moj prijatelj @Frane, inače homoseksualac al strastveni navijac Zrinjskog. Pozdrav za njega i za sve navijace Zrinjskog.
2 3
BosanskaSvedska
Ocel svi u borac ili?
2 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi