HŠK Zrinjski: Oštro osuđujemo napad na naše navijače

Oglasili se nakon 'sačekuše'

HŠK Zrinjski: Oštro osuđujemo napad na naše navijače

Na autocesti u blizini Sarajeva sinoć se dogodio veliki sukob navijača Željezničara i Zrinjskog.

Do sukoba je došlo na petlji Butile nakon što su navijači Željezničara napali Ultrase koji su se vraćali iz Tuzle, a haos je prekinut reakcijom policije, koja je poslije burne noći identifikovala, pronašla i uhapsila šest osoba.

Nakon svega saopštenjem za javnost oglasio se i mostarski klub koji je najoštrije osudio napad koji se dogodio. 

"HŠK Zrinjski Mostar najoštrije osuđuje huliganski napad na svoje navijače koji se dogodio na izlazu iz Sarajeva, odnosno u njihovom povratku iz Tuzle s utakmice FK Sloboda - HŠK Zrinjski (0:3).

HŠK Zrinjski Mostar želi vjerovati da će odgovorni za napad vrlo brzo biti pronađeni i procesuirani, ali da će istovremeno biti istraženi i očiti sigurnosni propusti od strane MUP-a Sarajevske županije gdje se napad, koji je mogao imati tragične posljedice, dogodio, još više iz razloga jer su naši navijači neposredno prije napada bili zaustavljeni i grupirani od strane policije, a onda praktički izloženi napadu koji se mogao i morao spriječiti.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Naš Klub također izražava veliko nerazumijevanje zbog represije prema istim navijačima s obzirom na to da su stadion Tušanj morali napustiti već u 65. minuti utakmice te od Komisije za stadione i sigurnost Nogometnog saveza BiH traži da poštujući Pravilnik o sigurnosti zauzme jasan stav prema ovom problemu, a sve iz razloga kako bi svi klubovi i navijači imali jednak tretman u utakmicama koje se igraju u organizaciji NS-a BiH", stoji na kraju saopštenja.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

NKZ1922
A ne osudjujete kad krenu sa 70 palica i sipki na gostovanje
9 1
spidic
A kad na vasem stadionu istjeraju u 80oj, to je normalno?
5 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti