HŠK Zrinjski: Proljeće za brisanje lošeg dojma jeseni

Plemići kreću u remont

HŠK Zrinjski: Proljeće za brisanje lošeg dojma jeseni

Iza nogometaša mostarskog HŠK Zrinjski turbulentna je polusezona kojoj je subotnjom pobjedom protiv Radnik barem malo uljepšano lice i naličje. 

Zrinjski na zimsku pauzu odlazi s petog mjesta i s osvojenim 31 bodom, pet bodova manje od lidera s Koševa.

Kad se sve sabare i oduzme Plemići moraju biti zadovoljni situacijom u kojoj putuju na odmor pošto su u pojedinim momentima za vodećim Sarajevom zaostajali i 9 bodova. Činjenica i da su timovi sa samog vrha ljestvice prosipali bodove ostavila je Plemiće u sedlu i borbi za ono što je kao i u sezonama prije označeno kao glavni cilj i u ovoj a to je ništa drugo do naslov prvaka Bosne i Hercegovine.

Hari Vukas koji je otpočeo sezonu na klupi Zrinjskog navijačima je i simpatizerima ovog kluba priuštio najljepše ljeto u povijesti Zrinjskog i izbacivanjem višestruko skupljeg i moćnijeg Utrechta platio je ceh lošim rezultatima u Premijer Ligi. Kap koje je prelila čašu bio je poraz od fenjeraša Zvijezde 09 koja je do utakmice sa Zrinjskim ostalim Premijerligašima uglavnom služila za popravljanje gol razlike no upravo su protiv Plemića naplatili sve ono što su propuštali u dotadašnjih 14 kola.

Od odlaska Harija Vukasa momčad je zabilježila dvije pobjede i dva remija. Tim su u prelaznom periodu, točnije u utakmici protiv Tuzla Cityja vodili sadašnji pomoćnici Mladena Žižovića Nenad Gagro i Teo Krešić. Oni su pobjedom protiv Tuzlaka malo olakšali Žižovićevu inauguraciju na vrelu klupu Plemića. Mostar je blagonaklono dočekao Žižovića, u Mostaru jako poznato lice budući da je sadašnji šef struke kroz sedam sezona na sebi nosio dres Plemića, a posljednjih nekoliko sezona od momčadi Radnika stvorio protivnika neugodnog po bilo koji tim u Bosni i Hercegovini.

Utakmica protiv Mladosti DK bila je kap koja je prelila čašu i kod navijača Zrinjskog koji su nakon jedva izborenog remija (kako je kasnije Žižović priznao i nezasluženog) pošteno izvrijeđali svoje ljubimce a to se na stadionu pod Bijelim Brijegom nije desilo već neko vrijeme. Stoga je utakmica protiv Radnika dočekana u stanovitom grču, ali se ispostavilo da je to bila daleko najbolja utakmica Plemića u post-Vukasovom dobu te su tri boda i preskakanje neugodnog protivnika na ljestvici popravila prethodna razočarenja. Iz te perspektive pet bodova zaostatka za prvoplasiranim Plemićima daju nadu da se na proljeće pod Bijelim Brijegom opet može slaviti.

No prije toga, pred upravom i stručnim stožerom velik je posao. Polusezona je svakako neke igrače detektirala kao one koji nisu zalaganjem i kvalitetom zaslužili dres Plemića. Prva žrtva najavljene "sječe" bio je Ivan Lendrić s kojim su Plemići raskinuli suradnju nakon samo pola godine. Na sve to, svježa krv je ono što je potrebno i što je najavljeno pa je sigurno da će rubrike „odlasci“ i „dolasci“ pod Bijelim Brijegom opet biti itekako prometna. Nedavni istek ugovora Nemanje Bilbije s korejskim Gangwonom ponovno golica maštu navijačima Zrinjskog, no navodno se u igru oko Bilbije uključio i njegov matični FK Borac. Ove sezone novac u Platonovoj nije problem pa će biti zanimljivo kako će se odviti saga oko jednog od najboljih igrača u povijesti Zrinjskog a i same Premijer Lige.

Problem je što su gotovo svi igrači koji bi mogli donijeti razliku i prevagu vezani sigurnim ugovorima sa svojim timovima, poput Fanima iz Mladosti koji bi po trenutnoj formi itekako bio pojačanje za svaki premijerligaški klub. Ono što možemo očekivati je da će Plemići osvježiti momčad prema naprijed. Kako stvari stoje posudba Staniše Mandića iz norveškog Sogndala je gotova stvar te će se on vratiti u Norvešku. Stoga i ne čude kuloarske pričice koje govore da bi Miloš Filipović ponovno mogao odjenuti dres Zrinjskog na sebe. Trenutno igrač Grčkog AEL-a je iza sebe ostavio duži proces rehabilitacije i ponovno je zdrav i spreman zaigrati, no kako je i sam Filipović potvrdio za SportSport.ba, ne budu li Grci računali na njega, ne bi imao ništa protiv zaigrati u starom jatu.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Ozljeda Ivana Brkića mogla bi upravu nagnati za dovođenjem još jednog kvalitetnog golmana. Vrijednost Antonia Solde nije upitna, ali kako se može čuti iz izvora bliskim klubu, u Zrinjskom nisu najzadovoljniji kvalitetom mladog Kenana Topolovića koji bi skoro mogao biti na izlaznim vratima kluba. 

Uglavnom, zima pod Bijelim Brijegom će kao i uvijek biti zanimljiva i prometna. Unatoč lošijoj polusezoni u Mostaru se neće unaprijed dizati bijele zastave, nego će se uprava na čelu s Dankom Šulentom kao i obično potruditi obaviti posao na najbolji mogući način i Žižoviću stvoriti uvjete da umnogome ispravi dojam koji je šesterostruki prvak države ostavio u jesenjem dijelu prvenstva.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi