HŠK Zrinjski slavio protiv Krupe
Borbenu utakmicu odigrali su mladi Plemići i juniori Krupe a na kraju su zadovoljniji mladi Mostarci.

Omladinski Kup Bosne i Hercegovine

HŠK Zrinjski slavio protiv Krupe

Danas je na pomoćnom igralištu stadiona HŠK Zrinjski odigrana prva utakmica 1/4 finala juniorskog Kupa Bosne i Hercegovine između HŠK Zrinjski i FK Krupa a na kraju su slavili mladi Mostarci rezultatom 3:2.

Odličnu i borbenu igru vidjeli smo od strane juniora Zrinjskog i Krupe. Domaći tim je krenuo bolje i agresivnu igru okrunio pogotkom u 19. minuti a lijep gol postigao je Luka Jovanović. U 31. minuti već je bilo 2:0 za domaći tim, a pogodio je Nikša Šilić.

U tim trenutcima činilo se da će domaći tim lako doći do pobjede no goste je u 40. minutu u igru golom vratio Viktor Vrebac i na odmor se otišlo rezultatom 2:1 za Zrinjski. 

Domaći su opet agresivnije krenuli u igru početkom drugog poluvremena i opet vrlo brzo okrunili takvu igru pogotkom. Mladi stoper Ivor Krešić bio je najsnalažljiviji u 53. minuti i opet je Zrinjski imao dva gola prednosti. Do samog kraja nije se ništa bitnije dešavalo dok se u 89. minuti u jednog gužvi nije najbolje snašao Danilo Šipovac i pogodio za konačnih 3:2 koji Krupi daju nadu i šansu da u uzvratu urade nešto više i pokušaju eliminirati favorizirani HŠK Zrinjski.

Potražite više informacija na temu Kup BiH:

HŠK Zrinjski: Savić, Samardžić, Čoko, Perić, Bošković, Krešić, Janković, Bašić, Šilić, Jovanović, Ramljak (Butigan, Mašić, Šuta, Grgić, Cvitanović, Rimac, Domgjonaj)

FK Krupa: Knežević, Raković, Miladinović, Vrebac, Šipovac, Glamočić, Nenad, Vračar, Anđelić, Guskić, Vuković ( Simatović, Jusić, Vukomanović, Ćetojević, Jovašević, Jeličić, Glamočić)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi