Zrinjskom se nazire put od tri i po hiljade kilometara

Naredni protivnik u Evropi

Zrinjskom se nazire put od tri i po hiljade kilometara

E. Ganibegović

Pretkola evropskih takmičenja u punom su jeku, a što se bh. klubova tiče, ostalo nam je samo da pratimo Konferencijsku ligu.

Borac je uspio da ispadne u prvom pretkolu od poluamatera s Farskih Otoka, Tuzla City je prošao Tre Penne iz San Marina s ukupno 8:0, dok Velež danas starta svoj evropski put od drugog pretkola ovog takmičenja.

U drugo pretkolo uključio se i prvak Bosne i Hercegovine, Zrinjski, nakon ispadanja od Sheriffa u prvom pretkolu Lige prvaka.

Plemići su u utorak slavili u Albaniji protiv Tirane s 0:1 i napravili veliki korak ka trećem pretkolu, a tamo će ih, u slučaju prolaska, čekati bolji iz dvomeča kazahstanskog Tobola i gibraltarskog Lincolna.

Upravo je na Centralnom stadionu u Konstanyju završen prvi meč ove dvije ekipe, a slavio je Tobol rezultatom 2:0. 

Do prednosti kazahstanski tim dolazi u 65. minuti kada se nakon jedne gužve najbolje snalazi Aibar Zhaksylykov ispred gola gostiju i postiže gol.

Oglasi

🎥 Айбар Жақсылықов соққан гол

Posted by FC «Tobol» on Thursday, July 21, 2022

Drugi gol pao je u prvoj minuti sudijske nadoknade, a strijelac je bio Serges Deble, napadač iz Obale Slonovače koji je svojevremeno igrao i za Nantes. 

Podsjetimo, revanši se igraju narednog četvrtka. Ukoliko bi Zrinjski i Tobol prošli dalje, Plemiće bi tako čekao put od tri i po hiljade kilometara, koliko iznosi zračna udaljenost između Mostara i Konstanayja. 

Večeras ćemo pratiti na Grbavici prvi duel Veleža protiv malteškog Hamruna, dok će Tuzla City odigrati duel u Holandiji protiv AZ Alkmaara.

Oba ova susreta počinju od 20:30. 

Potražite više informacija na temu UEFA Konferencijska liga:

Prva utakmica drugog pretkola Konferencijske lige:

Tobol - Lincoln Red Imps 2:0 (Zhaksylykov 65', Deble 90+1')

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

FahroKonjHodzic
tu ce i bit kraj puta slijedi ispadanje
3 8
user1655831611
Zrinjski će proći Tobol
6 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi