Plemići svim silama kreću na pobjedu protiv Veleža

Svi su veoma motivisani

Plemići svim silama kreću na pobjedu protiv Veleža

M. Šljivak, foto: V. Bernadić

Veliki derbi u 29. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrat će u Mostaru gradski rivali Zrinjski i Velež.

Meč koji se igra na stadionu pod Bijelim Brijegom izaziva veliku pažnju. Oba tima se bore za plasman u Evropu, pa su ulozi u ovom meču ogromni.

Igrači Zrinjskog odradili su večeras posljednji trening pred gradski derbi i ako je suditi prema atmosferi unutar ekipe, svim silama će krenuti na pobjedu protiv najvećeg rivala.

"Najnormalnije smo se spremali kao i za svaku utakmicu, a očekujem jako težak meč. Velež je u dobrom momentu, 15 utakmica nije poražen i to je veliko. Na nama je da iskoristimo šanse na utakmici i da ostvarimo pozitivan rezultat", rekao je trener Zrinjskog Sergej Jakirovć i dodao je:

"Svjesni smo da ima još pet kola, blizu smo da izborimo cilj. Nemamo za ovaj meč Govedaricu, Ibaneza i Filipovića, a žute kartone ima Enin", kazao je trener Zrinjskog pred veliki derbi.

Plemići su trenutno na četvrtom mjestu tabele u Premijer ligi BiH i osvojili su 49 bodova, dok je Velež poziciju ispred i ima 52 osvojena boda.

Glavni sudija ovog meča je Elvis Mujić iz Banovića. Njemu će asistirati Sreten Udovičić (Prijedor) i Josip Čolić (Kupres). Četvri sudija je Haris Kaljanac (Sarajevo).

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Susret Zrinjskog i Veleža igra se sutra od 19:05, a prema kladionicama favorit je domaći sastav.

Kladionica Mozzart nudi zaista fantastične kvote za ovu utakmicu, a prognozu ishoda OSTAVITE OVDJE.

Zaprati FK Velež, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Velež Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

az6a08
FORZZZA VELEŽ
8 3
Dena33
Umrite
8 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi