HŠK Zrinjski ubjedljiv protiv FK Zvijezda 09 u Mostaru

Premijer liga BiH, 4. kolo

HŠK Zrinjski ubjedljiv protiv FK Zvijezda 09 u Mostaru

Večeras je Pod Bijelim brijegom odigran zaostali meč 4. kola Premijer lige BiH između Zrinjskog i Zvijezde 09. Domaći Zrinjski je bio bolji i slavio laganu pobjedu rezultatom 3:0.

Krenuo je Zrinjski žestoko od samog starta, pa je vrlo brzo zaprijetio preko Čurjurića, ali je golman Zvijezde 09 bio na visini zadatka.

Mogao je Zrinjski do vodstva i u 10. minuti kada je veliku grešku napravila odbrana gostiju. Ipak, golman Manojlović je stigao do lopte na vrijeme i spriječio Lendrića da postigne gol.

Treba reći da su i gosti na otvaranju meča prijetili preko Predragovića i Blagojevića, ali nije bilo problema za Brkića.

Nakon 20-ak minuta igre Lendrić je propustio veliku šansu da dovede Zrinjski u prednost. Bio je sam na pet metara od gola, lopta je nekako došla do njega, ali nije uspio pogoditi.

Zrinjski, međutim, u 27. minuti stiže do gola. Jakovljević se sjajno snašao nakon kornera i pogodio za 1:0.

Odmah nakon gola pokušao je i Čurjurić, ali je ostalo 1:0.

Zrinjski je do drugog gola došao u 39. minuti. Lendrić je pokušao, a do odbijene lopte je došao Govedarica i pogodio za 2:0.

Ispostavilo se da je tada Miljan Govedarica i postavio rezultat prvog dijela.

Mogao je Zrinjski već nakon pet minuta igre u nastavku doći do trećeg gola. Odigrali su domaći odličnu akciju, Govedarica je izbio sam pred golmana, koji mu je, međutim, skinuo zicer.

Gosti su u nastavku djelovali bezvoljno, dok je Zrinjski apsolutno kontrolisao igru, a u 62. minuti je stigao i do trećeg gola.

Čurjurić je uposlio Stojkića koji se sjajno oslobodio svog čuvara, a onda desnom nogom pogodio bliži golmanov ugao za 3:0.

Nekoliko minuta kasnije se Lendrić našao u novoj sjajnoj prilici, ali je ponovo šutirao pored gola.

Nije se dugo čekalo na na novu priliku za Lendrića. Napadač Zrinjskoj je sve dobro uradio i šutirao, ali se lopta od bloka odbila u stativu.

Do kraja je ostalo 3:0, pa je Zrinjski slavio laganu i ubjedljivu pobjedu, dok je Zvijezda 09 ostala na samo dva osvojena boda u novoj sezoni PL BiH.

Treba istaći da je danas Petar Kunić debitovao za Zrinjski. On je u 80. minuti zamijenio Govedaricu koji se prethodno žalio na povredu.

Premijer liga BiH, 4. kolo:

HŠK Zrinjski - FK Zvijezda 09 3:0 (Jakovljević 27', Govedarica 39', Stojkić 62')

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Zrinjski: Brkić, Gojković, Čurjurić, Zlomislić, Šovšić, Stojkić, Lendrić, Jakovljević, Mandić, Kadušić, Govedarica.

Zvijezda 09: Manojlović, Benović, Mehmedagić, Blagojević, Đelmić, Stjepanović, Tojčić, Vojinović, Predragović, Correia, Badji.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

1capljinac
Salu i podbadanja na stranu momci, Zrinja upalio motore, igra odlično, igrači pravi.... Realna je borba za 1.mjesto
0 8
Prazina
E a fk stanišići su inače barcelona pa se trebalo kupovati? Ma ja, znate vi kako to ide
0 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi