'Ludi' doček za igrače Zrinjskog nakon najslađe pobjede

Ultrasi su spremili pravi mali spektakl

'Ludi' doček za igrače Zrinjskog nakon najslađe pobjede

S. Mlaćo
Nogometaši Zrinjskog sinoć su slavili novu premijerligašku pobjedu, onu najslađu. Rival je bio FK Velež na stadionu Rođeni, a Plemići su slavili 3:1.

U prvom poluvremenu bilo je iole uzbudljivo, no u drugom je postojala samo jedna momčad. Zrinjski je dominirao, poigravao sa se sa Rođenima, pa nije iznenađenje što je Nedim Jusufbegović pred sami kraj uveo i Denisa Zvonića kako bi spriječio još koji pogodak u mreži svog tima i ubjedljiviji poraz.

Prava je šteta što nije najvjernijih navijača dva tima, a sama atmosfera na stadionu je bila pozorišna.

Publika se 'rano predala', Zrinjski je sve riješio i na kraju su Plemići mogli da slave novi korak ka tituli prvaka.

Njihovi navijači dočekali su ispred stadiona i napravili spektakl.

Kada se autobus sa trenerima i igračima parkirao nastalo je pravo ludilo. Pjevale su se šampionske baklje, palile baklje...

Oglasi

Ultrasi su još jednom pokazali koliko ima znači pobjeda protiv gradskog rivala.

Zrinjski trenutno ima 12 bodova prednosti nad prvim pratiocem NK Široki Brijeg i sve u svojim rukama. Radi se o totalnoj dominaciji koja će se teško zaustaviti i u narednim sezonama.

Plemići za vikend gostuje kod fenjeraša FK Igman Konjic.

Igman će morati krenuti na sve ili ništa, te pokušati napraviti pravo malo čudo.

O jučerašnoj utakmici sa FK Velež govorio je i šef struke HŠK Zrinjski Rendulić.

"Kao što smo ja i moj kolega s druge strane najavljivali da ćemo igrati otvoreno, to se pokazalo tačnim. Mislim da su gledaoci mogli uživati u utakmici. Mi smo došli po tri boda i otvorili smo jako dobro utakmicu izvrsnim golom Ilinkovića.

Na kraju smo napravili grešku koja nas je koštala, ali smo vrlo brzo uspjeli zabiti za 2:1. Drugo poluvrijeme smo kontrolisali i treći gol je prelomio. Čestitke mojim momcima", rekao je Rendulić, pa najavio idući meč protiv Igmana:

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

"Još jedna u nizu izuzetno teških utakmica. Igman se bori za goli život, sigurno će dati više nego što u ovom trenutku možda mogu. Takav je ritam, ne možemo birati. Sretni smo što je takav ritam, što znači da smo i u kupu daleko dogurali.

Pokušat ćemo se odmoriti u ova dva dana koliko to bude moguće, sigurno ćemo napraviti neke promjene radi osvježenja ekipe i otići u Konjic po bodove."

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

plemic
ti si još u 15. stoljeću, po izričaju i ponašanju. ovo je moja domovina i u njoj radim sve što poželim, a da je u skladu sa zakonom. to bi preporučio i tebi. mržnja koja zrači iz tebe nije odlika ni vjernika ni intelektualca ni homosapijensa. moja vjera kaže tko tebe kamenom, ti njega kruhom. živim u skladu sa tim načelom. ja ipak mislim da ti ne mrziš mene zbog mije vjere i nacije, nego zbog nemoći tvoga kluba hšk zrinjski u športskoj i fer borbi? jesam li ovo točno rekao? i posalije svega što si mi nalajao rado bih te upoznao i sa tobom popio espreso kahvu i rakijicu.
0 0
plemic
ovo je neka video-montaža (moda snimak dočeka torpedaša), zrinjski nema navijače ...
0 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi