Ivanković nakon iznenađujućeg poraza: "Veliki poraz za nas, ostali smo bez planirana tri boda"

Trener Zrinjskog nakon utakmice

Ivanković nakon iznenađujućeg poraza: "Veliki poraz za nas, ostali smo bez planirana tri boda"

Esmer Oštraković

Fudbaleri Zrinjskog poraženi su sa 2:1 na gostovanju kod Zvijezde 09, a to naravno predstavlja veliku senzaciju.

Gosti iz Mostara bili su apsolutni favoriti na ovom susretu, ali su na kraju poraženi i primili su dva gola na ovom gostovanju.

Nakon utakmice nikako nije mogao biti zadovoljan trener Zrinjskog, Mario Ivanković.

"Čestitam Zvijezdi na pobjedi. Na kraju zaslužena pobjeda. Prvo poluvrijeme nepovezano, umor je uradio svoje, a nije mi jasno što smo u određenim trenucima bili nervozni.

Drugo poluvrijeme, neshvatljive dvije greške, prva primimo gol, vratimo se, pa poklonimo drugi gol. Onda smo htjeli na silu, ali nije ušlo u gol. Morali smo za tri boda puno više. Veliki poraz za nas, ostali smo bez planirana tri boda, ali znali smo da neće biti lako. Okrećemo se dalje, imamo pet šest dana odmora da se što bolje pripremimo za utakmicu sa Širokim Brijegom", rekao je Ivanković nakon poraza.

Oglasi

Zrinjski je bio apsolutni favorit, ali domaći su iznenadili

Kada je riječ o samoj utakmici koja je odigrana u Ugljeviku, malo ko se nadao da će Zvijezda napraviti ovako dobar rezultat danas.

Prvo poluvrijeme praktično nije pružilo mnogo, ali zato drugo jeste.

U 51. minuti poveli su domaći. Ćorluka je pogriješio, a Bože Vukoja lijepa matira golmana Marića i na semaforu je pisalo 1:0.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Nije dugo to vodstvo trajalo, s obzirom da je samo par minuta kasnije nakon jednog duela u šesnaestercu Zvijezde 09 sudija Ljajić iz Sarajeva pokazao na bijelu tačku.

Nakon toga bez većih uzbuđenja do 68. minute kada se ponovo zatresla mreža aktuelnog prvaka naše zemlje. Godsvill je uposlio Salimana, a ovaj pogađa.

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Ecosport
Izyebo Velež plemkinje, pa se nisu još uvijek oporavile.
1 2
user1680025161
Ustase i odose
0 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi