Junak historijske pobjede Zrinjskog nad AZ Alkmaarom napušta Plemiće?
Slavlje igrača Zrinjskog i navijača nakon velike pobjede nad Alkmaarom

Nije bio u kombinaciji sinoć, a želi veću minutažu

Junak historijske pobjede Zrinjskog nad AZ Alkmaarom napušta Plemiće?

Samir Mlaćo

Zrinjski je sinoć osvojio 'samo' bod kod Posušja (2:2) i sigurno da Plemići imaju za čim da žale.

Propustili su priliku da se dodatno približe banjalučkom Borcu, ali svakako da ima još mnogo utakmica i da je sve otvoreno.

Plemići istovremeno nastupaju i u Konferencijskoj ligi, u tri meča osvojili su tri boda, a jedan od junaka u nevjerovatnoj pobjedi nad AZ Alkmaarom bio je Zvonimir Kožulj. Nizozemci su vodili 3:0 nakon prvog poluvremena u Mostaru, a onda veliki preokret.

Zrinjski je slavio 4:3, a Kožulj je postigao dva pogotka, dodao asistenciju i dobio velike pohvale, ali i ovacije navijača Zrinjskog.

Ipak, za veću minutažu se nije uspio izboriti i prema nezvaničnim informacijama zatražio je raskid ugovora. On je protiv Aston Ville upisao 28 minuta, dok je meč protiv Legije odgledao sa klupe za rezervne igrače.

Oglasi

Ni sinoć nije bio u kombinaciji na meču na Mokrom Docu i čini se da je sasvim jasno da će uskoro napustiti Plemiće.

Zanimljivo da je Kožulj tek stigao prije par mjeseci u Mostar, a sada bi već mogao raskinuti saradnju.

Preostalo je da se očituje i sam klub, a svakako da je najteže Krunoslavu Renduliću koja mora držati 'jaku' svlačionicu, a to nije nimalo lako s obzirom na visoka primanja nogometaša, ali i veliki broj onih sa bogatim karijerama i mnogo iskustva.

Kada je Kožulj u pitanju, on je u ljetu iza nas potpisao ugovor do 2025. godine.

Potražite više informacija na temu Premijer liga BiH:

Imao je prije dolaska u Zrinjski mnogo problema sa povredama, te je procijenio da je bh. prvak prava sredina da pokaže svoje kvalitete.

Kožulj je seniorski nogomet počeo igrati u dresu NK Široki Brijeg, dok je u inostranstvu igrao u Hrvatskoj (HNK Hajduk Split), Poljskoj (Pogon Szczecin, Nieciecza, Sandecja) i Turskoj (Gaziantep, Eyüpspor).

Zaprati HŠK Zrinjski, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
HŠK Zrinjski Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Top Komentari

Siroki1948
Dobro nam dosao
1 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi